Hvorfor skiller kokosmælken?

I sidste uge skrev Karin og spurgte om, hvorfor hendes gulerodssuppe altid ender med at se kedelig ud. Læs spørgsmål og svar – og få opskriften, som er fra min seneste bog:

Kære Lone,
Jeg har et spørgsmål. Jeg er helt vild med din Hot gulerodssuppe fra din bog ‘Sund på den fede måde’. Jeg lavede den lige igen i går aftes. Kokosmælken ligger sig som små hvide pletter i suppen – det smager ok, men ser ikke så godt ud. Hvad gør jeg galt?
Kh Karin

Kære Karin,
Umiddelbart tror jeg, at de små hvide pletter i din suppe skyldes, at kokosmælken skiller. Hvis du bruger kokosmælk light, skal du være forsigtig med varmen, da den er meget varmefølsom og nemt skiller, og det ses som små hvide pletter. Suppen bør derfor ikke koge, efter at kokosmælken er tilsat.
Alternativt kan du bruge den almindelige ‘fede’ kokosmælk, som har det bedre med at koge – og hvis du alligevel gerne vil spare på kalorierne, spæder du til med lidt mere bouillon.
Kh Lone

Hvis du har et spørgsmål om mad, som du tror, jeg vil kunne svare på, så skriv til mig – enten under Reply eller på madskribent@lonekjaer.dk/wplone

HOT GULERODSSUPPE
Fra ‘Sund på den fede måde’ af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

4 personer

1 løg
2 chilier
500 g gulerødder
400 g kartofler
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
2 tsk stødt karry
2 tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg
1 liter bouillon, fx økologisk urtebouillon fra A. Vogel
2 dl kokosmælk light
salt og friskkværnet peber

Tilbehør
1 potte thaibasilikum el. frisk koriander
1 dl græsk yoghurt 10%
lidt knust rosenpeber
groft brød

Pil og hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud og hak chilierne fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
Varm olien i en gryde og brun karryen af. Tilsæt spidskommen og svits løg, chili, presset hvidløg, gulerødder og kartofler et par minutter.
Hæld bouillon over grønsagerne og lad dem simre under låg i ca. 20 minutter, til de er møre og godt udkogte.
Blend suppen, tilsæt kokosmælk og varm op. Smag suppen til med salt og peber. Server suppen med frisk thaibasilikum, en skefuld græsk yoghurt, lidt knust rosenpeber og brød.

Print Friendly