Forny dit lasagnerepertoire

Pasta er forståeligt nok meget populært. Det er både hurtigt og nemt at tilberede, smager fantastisk og kan varieres uendeligt.
Tag nu fx en lasagne, som kan laves i rigtig mange forskellige udgaver. Her i familien har vi tre vidt forskellige lasagner på repertoiret. Den ene er næsten helt klassisk med hakket oksekød og bechamelsauce, den anden er med laks og spinat, og så er der den tredje, som er en vegetarlasagne med masser af grøntsager og to slags ost. I øjeblikket er det min favorit.
Lasagnen indeholder to forskellige oste, og selvom min yngste på fire påstår, at han ikke kan lide ost, så spiser han alligevel lasagnen med stor appetit. Den laves på friske lasagneplader – gerne af fuldkorn – og indeholder mange grøntsager. Faktisk så mange, at jeg hverken savner fisk eller kød, og tanken om at lasagnen indeholder 1300 g grøntsager, gør mig glad helt ned i maven.

Lasagne med grønt og to slags ost (VEGE)
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

1 aubergine
3 peberfrugter
1 squash
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater
2 tsk. oregano
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. brun farin
salt og peber

250 g friske lasagneplader – gerne fuldkorn
250 g ricotta
250 g mozarella

Tilbehør:
sprød grøn salat

Skær auberginer, squash og peberfrugt i mundrette stykker. Varm olien i en stor gryde og rist presset hvidløg, aubergine, squash og peberfrugter et kort øjeblik. Tilsæt flåede hakkede tomater og krydr med oregano. Tilsæt eddike og sukker og lad simre uden låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Fordel lagvis lasagneplader, grøntsager og de to slags ost i et smurt ovnfadt fad. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 20 min. Server med sprød salat.

Print Friendly