Fra dl til gram

Dagens spørgmål kommer fra Gitte og handler om mål angivet i dl omregnet til gram. Du kan læse spørgsmålet og få min omregningstabel her…

Og husk, at du også kan skrive til mig – hvis du har et spørgsmål om mad, som du tror, jeg vil kunne svare på – enten under Reply eller på madskribent@lonekjaer.dk/wplone

Kære Lone,
Af og til står jeg med en bageopskrift, hvor målene er opgivet i dl og ikke i gram. Det forvirrer mig lidt, eftersom jeg ikke ved, hvor meget fx 1 dl hvedemel er i gram – eller 1 dl havregryn. Kan du evt. hjælpe med en slags omregningstabel over de mest almindelig ingredienser man bruger i bagværk? Det vil være en rigtig stor hjælp.
Med venlig hilsen
Mette

Kære Mette,
Jeg forstår godt din forvirring. Selv angiver jeg altid mængderne i mine bageopskrifter i gram, fordi en vægt er mere præcis. For efterhånden mange år siden, udgav det der dengang hed Forbrugerinformation en lille folder ‘Tal og tider i køkkenet’. Jeg ved ikke om den fås mere, men den er rigtig god, hvis man savner svar vedr. mål, vægt, temperatur og mængder i køkkenet.
Jeg har lavet en lille omregningstabel over nogle af de mest almindelige bageingredienser og håber den kan hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Lone Kjær

Fra dl til gram

1 dl hvedemel 60 g
1 dl fuldkornsmel 60-65 g
1 dl havregryn 30 g
1 dl kokosmel 35 g
1 dl kakaopulver 45 g – 1 spsk. 7 g

1 dl sukker 85 g
1 dl brun farin 60 g
1 dl flormelis 52 g
1 dl honning 140 g
1 dl sirup  145 g

1 dl rasp 43 g
1 dl nødder 60 g

1 dl olie 90 g – 1 spsk. 14 g
1 dl smør 95 g – 1 spsk. 14 g

1 spsk. bagepulver 15 g
1 spsk. natron 15 g

Print Friendly