Suppe på en forårsdag

Selvom kalenderen skriver forår stod menuen i går alligevel på suppe. Jeg havde bevidst valgt en broccolisuppe med blåskimmelost og sprøde urtecroutoner, netop fordi det er en suppe som smager godt året rundt.

Broccoli er sprængfyldt med vitaminer og mineraler og en grøntsag som gør sig rigtig godt i suppe, hvor både buketter og stilke anvendes. Personligt kan jeg godt lide, når en suppe virkelig smager af noget, og derfor blender jeg broccolisuppen med lidt blåskimmelost. Det giver mere kant til den ellers milde suppe, og osten klæder broccoli rigtig godt. Hvis du ikke er til blåskimmelost, kan du bruge en flødeost i stedet. Den giver naturligvis en mildere smag, men det er stadig godt… og selvfølgelig også mere børnevenligt.

Suppen gik rent ind hos mine børn, men de er selvfølgelig også vant til lidt af hvert. Jeg snød dem også lidt, for jeg undlod helt bevidst at fortælle om blåskimmelosten og ’solgte’ i stedet suppen på det den er… nemlig en lækker, cremet broccolisuppe med sprøde ovnstegte brødcroutoner.

Broccolisuppe med urtecroutoner
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt
4 personer

1 løg
1 stort broccoli
1 stor kartoffel
1 spsk. olivenolie
8 dl grøntsagsbouillon fx Urtebouillon fra A. Vogel
150 g blåskimmelsost
salt og peber
2 skiver surdejsbrød
1 lille håndfuld krydderurter
2 spsk. olivenolie

Pil og hak løget. Del broccolien i buketter – stilken må gerne blive på. Skræl kartoflen og skær i små tern.
Varm olien i en gryde og steg løget. Tilsæt broccoli og kartoffel og vend rundt. Hæld bouillon på og læg låg på gryden. Lad grøntsagerne simre ved svag varme i ca. 15 min.
Croutoner: Skær brødet i tern og hak krydderurterne. Vend brød med olie og krydderurter og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag croutonerne i ovnen ved 200 grader til de er gyldne.
Kom halvdelen af osten i suppen og blend til en flydende suppe. Smag suppen til med salt og peber. Server suppen med resten af osten – gerne smuldret – og de sprøde croutoner.

Print Friendly