Efterlysning: En god hummus

Det er fredag og dagens spørgsmål i madbrevkassen handler om hummus. Hvis du har gode erfaringer med at lave hummus, så skriv endelig en kommentar under ‘reply’.

Kære Lone,
Jeg efterlyser en rigtig god opskrift på hummus og tænkte, at du måske havde sådan en. Er det iøvrigt strengt nødvendigt at udbløde kikærter selv, eller kan jeg godt bruge dem fra dåse?
Venlig hilsen
Charlotte

Kære Charlotte,
Jeg har en opskrift på en rigtig lækker persillehummus i min seneste bog ‘Sund på den fede måde’. Den er absolut min foretrukne hummus, fordi den har den eftertragtende cremede konsistens, som kendetegner en god hummus – men uden for meget olie.
Jeg foretrækker selv at udbløde kikærter, men selvfølgelig kan du bruge kikærter fra dåse.
En af hemmelighederne bag en god hummus er, at koge de udblødte kikærter rigtig længe til de er godt bløde og udkogte. De kan evt. koges i bouillon for at tilføre ekstra smag. Jeg blender efterfølgende kikærterne med noget af kogevandet for at hummussen får den rigtige  konsistens. Når du laver hummus må du endelig ikke glemme tahin, som er en arabisk pasta, der består af ristede og malede sesamfrø og lidt salt. Den er en nødvendig smagsgiver i hummus – sammen med hvidløg, spidskommen, citronsaft og en god olivenolie.
Med venlig hilsen
Lone Kjær

Persillehummus
Af Lone Kjær fra ‘Sund på den fede måde’ Foto Henrik Freek Christensen

4 personer

200 g tørrede kikærter
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
1½ tsk spidskommen
1 håndfuld kruspersille
2 dl kogevand
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
1 spsk citronolie (kan erstattes af ekstra jomfru olivenolie)

Læg kikærterne i blød i rigeligt koldt vand natten over.
Kasser vandet og kog kikærterne i nyt vand i ca. 1½ time – evt længere tid. Det er vigtigt, at kikærterne bliver meget udkogte og bløde.
Si kogevandet fra – gem 2 dl – og kom kikærterne i en foodprocessor med tahin, presset hvidløg, spidskommen og persille. Blend i ca. 1 minut. Tilsæt først 1 dl kogevand og kør til en smørbar konsistens. Tilsæt resten af kogevand og rør hummussen lind. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt mere tahin.
Anret hummussen i en skål og dryp citronolie over. Server på groft ristet brød.

Print Friendly