Hjemmebagte pølsebrød

På utallige opfordringer fra mine børn stod menuen i går på hjemmelavede hotdogs. Det var dog kun pølsebrødene og agurkesalaten som var hjemmelavet.
Normalt er jeg ikke specielt begejstret for hverken hotdogs eller pølser – med mindre det er sommer og der er tændt op i grillen – men at se børnenes begejstring var en stor fornøjelse.
Gårsdagens hotdogs bestod af lune pølsebrød, økologiske pølser, ketchup, sennep, remoulade (rørt af pickels og creme fraiche), ristede løg, rå løg og ovennævnte agurkesalat. Vi voksne  tillod os at supplere måltidet med en fyldig salat, som børnene forståeligt nok takkede nej til.

De hjemmebagte pølsebrød tog udgangspunkt i Rikke Grybergs opskrift på ‘Pølsemandens pølsebrød’ fra bogen ‘Byens bedste brød’, men med en række ændringer. Jeg erstattede bl.a. halvdelen af hvedemelet med kamutmel, for at få et lidt grovere pølsebrød. Jeg undlod også sukker, tilsatte lidt salt og ændrede på hævetiden, da tiden var knap og børnene var sultne.
Resultatet blev 12 meget appetitlige, luftige og velsmagende pølsebrød. Som du måske kan se på billedet blev brødene store, men de passende perfekt til de økologiske pølser, som jeg havde købt. Dejen kan selvfølgelig også formes til mindre brød – eller til burgerboller.

Pølsebrød med kamutmel
12 store pølsebrød

2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 tsk. salt
1 æg
25 g smeltet smør
250 g kamutmel
ca. 250 g hvedemel
1 æg til pensling

Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æg og smeltet smør. Rør første kamutmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt dejen godt til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 12 lige store dele. Tril dem til aflange pølsebrød og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min. Tænd ovnen på 210 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag en plade af gangen i 10-12 min.

Print Friendly