Hvad er kamutmel?

Dagens spørgsmål kommer fra Dorthe og handler om kamutmel – også kaldt kæmpedurum.

Husk at du også kan skrive til mig – enten under Reply eller på madskribent@lonekjaer.dk/wplone – hvis du har et spørgsmål om mad, som du tror, jeg vil kunne svare på.

Kære Lone,
Jeg har fået fingrene i en brødopskrift, hvor jeg skal bruge kamutmel. Hvad er det og hvor får jeg fat i det? Kan jeg evt. erstatte kamutmel med noget andet mel ?
Kærlig hilsen
Dorthe

Kære Dorthe,
Kamut kaldes også kæmpedurum og er en gammel hvedearter. Groftmalet kamutmel er et 100% fuldkornsprodukt med en rigtig god bageevne. Brød bagt med kamutmel bliver altid meget saftige, velsmagende og flotte gyldne. Kamutmel fås fra bl.a. Urtekram og Aurion (1 kg koster ca. 38 kr.) i velassorterede supermarkeder som fx Kvickly og SuperBrugsen og i helsekostforretninger.
I de fleste opskrifter med kamutmel indgår ofte også hvedemel, så en pose kamutmel rækker fint til flere brødbagninger. Hvis du alligvel gerne vil erstatte kamutmel med noget andet mel, så prøv med grahams-, fuldkorns- eller groft speltmel.
Venlig hilsen
Lone

Billedet her er fra min e-bog og er boller bagt med kamutmel. Opskriften finder du, hvis du klikker på e-bogen Hverdag de luxe til højre her på siden

Print Friendly