Konditorens chokoladefondant

På det seneste er jeg adskillige gange og uafhængigt af hinanden blev spurgt, om jeg ikke har en god opskrift på en nem chokoladefondant.
De fleste med en svaghed for chokolade kender sikkert chokoladefondant fra restauranterne, hvor desserten tit optræder på menukortet. Chokoladefondant er en dessertkage som er sprød udenpå og med flydende midte. En dessert som imponerer de fleste med hang til god chokolade.

Opskriften på chokoladefondant som jeg laver den, her har jeg fået af konditor Nikolaos Stangas, i forbindelse med en bagesag jeg har lavet til Boligliv. Alle som kender Nikolaos ved, at hans kager er rene mesterværker som smager himmelsk, og det gør de her chokoladefondants selvfølgelig også. Jeg har efterhånden bagt chokoladefondant adskillige gange, og de er – i modsætning til hvad mange tror – utrolig nemme at lave selv. På billedet har jeg serveret kagerne med creme fraiche og bær, men skal det være helt rigtigt, skal de ledsages af en god vaniljeis.

Chokoladefondant
Opskrift Nikolaos Strangas, Styling Lone Kjær, Foto Henrik Freek Christensen

12 stk.

5 hele æg
5 æggeblommer
125 g flormelis
250 g god mærk chokolade
250 g smør
125 g hvedemel

Til servering:
creme fraiche eller vaniljeis
chokolade
bær

Tænd ovnen på 200 grader.
Rør æg, æggeblommer og flormelis sammen i ca. 5 min i en røremaskine.
Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme over vandbad.
Rør chokoladeblandingen i dejen og sigt efterfølgende melet i. rør massen godt sammen og fordel den derefter i silikoneforme – ca. 6 cm i diameter. Bag kagerne i ca. 8 min. de skal føles lidt ubagte, når du tager dem ud af ovnen.
Kagerne kan nu serveres med creme fraiche eller vaniljeis, lidt smeltet chokolade og friske bær.

TIP Dejen kan også sættes på køl efter den er fordelt i formene. Bag kagerne kort før desserten skal serveres.

Print Friendly