Fredagsburger på italiensk

I dag er der ingen spørgsmål til madbrevkassen. Jeg vil derfor forskønne fredagen med en opskrift på en burger, som helt sikkert vil vække begejstring hos alle med stor kærlighed til det italienske køkken.
I modsætning til en klassisk burger laver jeg italienske saltimbocca som er kalveschnitzel stegt med salvie og parmaskinke. Hvis vejret er godt, foretrækker jeg at grille kødet, så det får lidt røgsmag, ellers steges det på en pande. Kødet bliver altid meget mørt, er saftigt og parmaskinken uimodståelig sprød. Sammen med en god burgerbolle (hvis du mangler en opskrift, så klik her), salat – jeg bruger gerne en blanding af hjertesalat eller romaine og den let bitre radicchiosalat – parmesanost og hjemmerørt estragonmayonnasise smager burgeren næsten som en bid af Italien.


Burger på italiensk
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

4 personer

4 kalveschnitzler
4 kviste frisk salvie
salt og peber
4 skiver parmaskinke
1 radicchio salat
1 hjertesalat
parmesanost
estragonmayonnaise
4 burgerboller

Bank kødet flat med håndryggen. Top med salvie og krydr med salt og peber. Læg en skrive parmaskinke på hvert stykke kød og fæstn med grillspyd.
Skyl de to slags salater og afdryp. Grill kødet på begge sider. Grill brødene. Lun brødene og fyld med de to slags salater, saltimbocca og høvler af frisk parmesanost. Server med estragonmayonnaise.

Estragonmayonnaise
Af Lone Kjær

1 tsk. groft salt
1 tsk. grovkornet sennep
2 pasteuriserede æggeblommer
1 1/2 dl extra jomfru olivenolie
saft af 1/2 citron
friskkværnet peber
frisk estragon efter smag.

Kom salt og sennep i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk det sammen. Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne. Pisk indtil der ikke er mere olie. Smag til med citronsaft og peber og tilsæt hakket estragon efter smag.

Print Friendly