Isdesserter til både børn og voksne

De fleste som har en sød tand vil helt sikkert blive glad i både mund og mave, når de sætter tænderne i en af de her isdesserter, som jeg har lavet til månedsmagasinet Boligliv.
Den trefarvede regnbueis tilberedes med udgangspunkt i en hjemmelavet is, som jeg bruger som base til henholdsvis en chokolade-, vanilje- og jordbæris.
Du behøver igen ismaskine for at lave isen… men den kræver god plads i fryseren. Mine børns favorit er selvfølgelig regnbueisen, mens jeg nok mest er til iskagen, der består af en mandelmarengsbund toppet med en cremet hvid chokoladeparfait.Hjemmelavet regnbueis

Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

ca. 10 personer

Vaniljeis:
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 bægre)
100 g sukker
1/2 l piskefløde

Jordbæris:
200 g jordbær
40 g sukker

Chokoladeis:
75 g mørk chokolade

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukker til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggesnapsen til en iscreme. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Vend 1/3 af iscremen med den smeltede chokolade. Hæld chokoladecremen i bunden af en springform ca. 25 cm diameter. Fordel forsigtigt halvdelen af den resterende iscreme oven på chokoladeiscremen. Dæk springformen med husholdningsfilm og stil den i fryseren.
Imens tilberedes jordbærisen. Rens og nip jordbærrene. Blend jordbær med sukker til en jævn puré. Vend resten af iscremen med jordbærpureen, og stil den på køl.
Så snart de to slags is i fryseren er stivnet en lille smule i overfladen – det tager et par timer – kan du fordele jordbæriscremen øverst i formen.
Dæk formen med husholdningsfilm og stil den tilbage i fryseren i min. 3 timer, til iskagen er gennemfrossen. Ved servering tages iskagen ud af fryseren ca. 20 min. før servering.

Iskage de luxe
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

ca. 10 personer

Mandelmarengsbund:
lidt smeltet smør
lidt hvedemel til formen
150 g mandler
150 g flormelis
1 tsk. bagepulver
4 æggehvider

Hvid chokoladeparfait:
100 g hvid chokolade
1 vaniljestang
50 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 bægre)
2 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38%

Pynt:
Danske sommerbær
lidt flormelis til drys

Tænd ovnen på 175°. Smør en springformen ca. 24 cm diameter med smeltet smør og drys den med mel. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem med mandelblandingen.
Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Tag bunden ud og lad den køle helt af i formen. Imens tilberedes parfaiten.
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk sukker med æggeblommer og vaniljekorn til en æggesnaps. Pisk den smeltede chokolade i æggemassen. Pisk fløden stiv. Tilsæt creme fraiche og pisk videre indtil massen er tyk. Vend forsigtigt flødefraiche med chokolademassen til en ensartet creme.
Fordel iscremen på toppen af den afkølede mandelmarengsbund. Dæk kagen med husholdningsfilm og stil den i fryseren i min. 3 timer.
Tag kagen ud ca. 10 min. før servering. Pynt med bær og drys med et tyndt lad sigtet flormelis.

Print Friendly