Jamies Fifteen

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af, at være et par dage i London. I den forbindelse var jeg så heldig, at spise middag sammen med noget familie på Jamie Olivers meget omtalte restaurant Fifteen. Fifteen består af tre italiensk inspirerede restauranter som ligger i London, Cornwall og Amsterdam. Siden 2002 har de med hjælp fra madens magi hjulpet flere hundrede unge mennesker fra vanskelige kår til at få en uddannelse som kok.

Fifteen London ligger i gå afstand fra undergrundstationen Old Street og bestå af både et Trattoria og en restaurant. Vi spiste i den stilfulde og moderne restaurant, som ligger i kælderen med et stort åbent køkken, hvor man som gæst kan se med, når kokkene tilbereder aftenens bestillinger. Betjeningen var professionel, men alligevel afslappet og restauranten hyggelig med god stemning.
At vælge fra det appetitvækkende menukort var svært, men det lykkedes at få bestilt en række forskellige retter. Til min store glæde var de alle utrolig smagfulde, enkle og smukt serveret i bedste uhøjtidelige Jamie Oliver stil… delikat og en fryd for øjet. Det er mad efter min mave… vellykket og velsmagende.

Billederne her er fra vores besøg. Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad vi spiste, men her ses bl.a. dagens antipasti laksespeciel, bruscetta med bøffelmozarella, fiskestuvning, ørred med artiskokker, bønner og cornichongremoulata, ost og espresso semifreddo.

Hvis du skal til London og gerne vil spise på Fifteen, så bestil bord i god tid. Tjek eventuelt www.fifteen. net hvor du kan læse mere om konceptet og bestille bord.
Restaurant Fifteen, 15 Westland Place, London N1 7LP

Print Friendly