Augusta og August leger med maden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billederne her er fra forleden, hvor min yngste, August, sammen med sin veninde Augusta legede med spirer, korn og en lille grisefamilie. Mad og legetøj var fra Sanse Kit kassen – som er en legetøjskasse til børn og voksne. Kassen er skabt primært for de 3-10 årige og indeholder økologisk og biodynamisk byg, økologiske ærte- mungbønner- og radisefrø til at lave spirer af, spiremuld, halm, praktisk bakke, en grisefamilie og mini Margrethe skål til at dyrke spirer i. Alt sammen med det formål at man via leg kan vække barnets nysgerrighed for, hvor maden kommer fra.

Her hjemme lykkedes det meget godt, for Augusta og August var begge vældig begejstrede for kassens indhold. Mens de såede deres egne spirer (mungbønner og ærter), snakkede vi om, hvad vi bruger korn til, hvilket kød vi får fra grisen, vores livretter og hvornår mad smager godt.
De seneste par dage har August nysgerrigt fulgt med i, hvordan spirerne får liv og vokser, og selvom han ikke er vild med at spise bladgrønt, så syntes han, at det er spændende at få lov til at “lege” med maden… og med en lille grisefamilie.

Sanse Kit Kasse – MINI er udviklet til familier, som gerne vil vende dialogen om mad, råvarer og sundhed lidt på hovedet. Kassen koster 499,- kr. og er et godt redskab til en sjov og anderledes dialog med børn omkring mad. Den er også en oplagt gaveide. Kassen kan købes på NordiskNaturligvis, hvor du også kan læse mere om de mange andre sanselige oplevelser med mad, som Pernille og Elsebeth fra NordiskNaturligvis arbejder med.

 

 

 

Print Friendly