Frokost hos Anders Granhøj

I lørdags tilbragte jeg det meste af dagen i Svendborg på fødevaremarkedet Kulinariske Sydfyn.
En af de oplevelser der gjorde mest indtryk den dag var min frokost, som jeg indtog i blæsende solskin i Anders Granhøjs udekøkkenet på torvet. Menuen bestod af tre retter med et tilhørende glas øl – jeg fik et glas fyns vin, eftersom jeg ikke drikker øl – for 249,- kr.

Første ret var en hyldeblomst pocheret kulmule, hvortil der blev serveret en rygeostcreme, salat af fynske krydderurter og rustikt hjemmebagt brød. Selvom jeg ofte vælger fisk, når jeg spiser ude, så er det længe siden, at jeg har smagt så vellykket en forret med fisk – som ovenikøbet var pænt stort. Hver bid var saftig og utrolig smagfuld, takket være den nænsomme pochering – som jo er en oplagt tilberedningsmetode til fisk.

Anden ret var fynsk sommerfrikasse med sprængt kalv, sommerurter (kål og asparges), purløg og nye kartofler. En apptitlig sommerret, hvor det velsmagende kalvekød og de danske sommergrøntsager virkelig kommer til sin ret. Selvom retten måske var lige salt nok efter min smag, så var kødet ubeskrivelig mørt og grøntsager og kartofler – som der var rigeligt af – tilberedt så der stadig var bid og masser af smag.

Desserten bød på fynske jordbær med tykmælk og mynte. Jordbærrene var søde og en delikatesse i sig selv, mens tykmælken forekom mig en anelse sur og morgenmadsagtig. Et beskedent lille dryp honning ville have gjort underværker. Ellers ville jeg nok have foretrukket de velsmagende jordbær serveret naturel med et drys mynte.

Da jeg havde nydt min slow food menu, gik jeg veltilpas en tur rundt på det fynske marked, hvor jeg fornøjede mig med små gastronomiske godbidder fra de mange udstillere og en række spændende indkøb.

Næste gang jeg kommer forbi Svendborg – og det gør jeg snart – vil jeg spise på Restaurant Anders Granhøj, for efter lørdagens oplevelse, er der ingen tvivl om, at han serverer gastronomi på højt niveau.

Hvis du også føler dig fristet til at besøge Restaurant Anders Granhøj, så klik her, hvor du kan se sommerens menu og læse mere om det fynske kokketalent.

 

Print Friendly