Salat til sommerarrangementer

Hvert år til Skt. Hans mødes vi med nogle gode venner i nærheden af, hvor vi bor for at fejre midsommeren. Hver især medbringer vi tæpper og rigeligt med lækkerier fra køkkenregionen, og selvom vejret ikke altid er med os, så nyder vi (ofte iført tykke trøjer) hinandens medbragte mad… og senere på aftenen Skt. Hans bålet.

I år er ingen undtagelse, og en af de retter som jeg har tænkt mig at medbringe, er en arabisk inspireret perlespelt tabbouleh. Udover kogt perlespelt (det kunne også være perlebyg, perlerug, cous cous eller bulgur) består den af sprøde fintsnittede grøntsager, saftig vandmelon og fetaost.

Opskriften kommer fra min seneste bog ‘Sund på den fede måde’ og i sommerhalvåret er det en af de salater, som jeg vender tilbage til utallige gange, fordi den falder i de flestes smag. Derudover er salaten nem at kombinerer med andre retter, og så har den noget dejligt appetitligt rod over sig, som jeg synes passer perfekt til både grill, picnic og andre sjove sommerarrangementer.

 

Perlespelttabbouleh med vandmelon og feta
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

Tilbehør til 4 personer

300 g perlespelt
1 rødløg
1 agurk
1 peberfrugt
½ vandmelon
1 håndfuld bredbladet persille
2 fed hvidløg
100 g fetaost
salt og friskkværnet peber
2 spsk ekstra jomfruolivenolie

Skyl perlespelten godt og kog den som angivet på emballagen. Afkøl perlespelten.
Pil og hak rødløget fint. Skær agurken i små tern. Flæk peberfrugten, fjern kernerne og skær den i små tern. Skær skrællen af melonen og skær melonen i mundrette stykker. Vend perlespelt med rødløg, agurk, peberfrugt og vandmelon.
Hak persillen fint og vend den med perlespelten sammen med presset hvidløg og smuldr fetaosten over. Smag salaten til med salt og peber og dryp olivenolie over.

Print Friendly