Hvert år til Skt. Hans mødes vi med nogle gode venner i nærheden af, hvor vi bor for at fejre midsommeren. Hver især medbringer vi tæpper og rigeligt med lækkerier fra køkkenregionen, og selvom vejret ikke altid er med os, så nyder vi (ofte iført tykke trøjer) hinandens medbragte mad… og senere på aftenen Skt. Hans bålet.
I år er ingen undtagelse, og en af de retter som jeg har tænkt mig at medbringe, er en arabisk inspireret perlespelt tabbouleh. Udover kogt perlespelt (det kunne også være perlebyg, perlerug, cous cous eller bulgur) består den af sprøde fintsnittede grøntsager, saftig vandmelon og fetaost.
Opskriften kommer fra min seneste bog ‘Sund på den fede måde’ og i sommerhalvåret er det en af de salater, som jeg vender tilbage til utallige gange, fordi den falder i de flestes smag. Derudover er salaten nem at kombinerer med andre retter, og så har den noget dejligt appetitligt rod over sig, som jeg synes passer perfekt til både grill, picnic og andre sjove sommerarrangementer.
Perlespelttabbouleh med vandmelon og feta
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen
Tilbehør til 4 personer
300 g perlespelt
1 rødløg
1 agurk
1 peberfrugt
½ vandmelon
1 håndfuld bredbladet persille
2 fed hvidløg
100 g fetaost
salt og friskkværnet peber
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Skyl perlespelten godt og kog den som angivet på emballagen. Afkøl perlespelten.
Pil og hak rødløget fint. Skær agurken i små tern. Flæk peberfrugten, fjern kernerne og skær den i små tern. Skær skrællen af melonen og skær melonen i mundrette stykker. Vend perlespelt med rødløg, agurk, peberfrugt og vandmelon.
Hak persillen fint og vend den med perlespelten sammen med presset hvidløg og smuldr fetaosten over. Smag salaten til med salt og peber og dryp olivenolie over.
Kate Ekebjærg
jun 21, 2011 -
Skøn salat Lone. Fandt lige bogen frem og lavede salaten som tilbehør til varmt røget ørred med dampede asparges. Det var vireklig lækkert – Ole kunne slet ikke holde op med at nippe til salaten, så den bliver nok en sommerklassiker her hos os:-)
Kh. Kate
Lone Kjær
jun 22, 2011 -
Hej Kate,
Sikke en lækker middag. Herligt I også synes om salat… jeg kender godt til det der med at blive ved med at nippe. Det er vist et sikkert tegn på, at her er en favoritsalat.
Kh Lone
Louises lakridser
jun 22, 2011 -
Jeg lærte tabouleh at kende i min franske svigerfamilie (øh, italienske er de egentlige, men de bor i Frankrig) og der får vi altid tabouleh om sommeren. Altid den samme. Den er også god men jeg hylder nu lidt variation og tænker at den her må også ungerne da elske, fordi der er sød vandmelon i. Jeg tester!