Bruscetta med svampe og mozarella

I det sidste nummer af magasinet LIV havde jeg fornøjelsen af, at præsentere læserne for nogle af mine favoritopskrifter med svampe. Blandt opskrifterne var en af de småretter, som jeg holder så utrolig meget af – Bruscetta med stegte svampe og mozarella.

Brødene er – som navnet antyder – italiensk inspireret og består af ovnristet surdejsbrød med mozarella, toppet med hvidløgsstegte svampe vendt med persille og reven citronskal. Det er en utrolig enkel og nem ret, men ikke desto mindre er den meget velsmagende – både som forret og frokostret. Hvis du vælger at servere brødene som appetitvækker, vil jeg anbefale, at du bruger små stykker brød eller halverer dem.

At rense svampe tager lidt tid. Det er bedst at lade være med at skylle svampene, da det mætter dem med vand, og de mister smag. Jeg bruger en blød pensel til at børste jord og andre urenheder væk med, men du kan også bruge en lille spids kniv.

Bruscetta med stegte svampe og mozarella
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

Til 4 stykker brød

500 g svampe fx karl johan, østershatte, bøgehatte eller shiitake
1 rødløg
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
½ tsk. salt
1 dl tør hvidvin eller sherry
1 tsk. dijonsennep
friskkværnet peber
1 håndfuld bredbladet persille
reven skal af 1 økologisk citron
1 kugle hel mozarella, 125 g
4 skiver surdejsbrød
lidt olivenolie

Rens svampene og skær dem eventuelt i mindre stykker. Skær løget i tynde skiver.
Varm olien på en pande og rist svampe og løg et par minutter ved høj varme. Tilsæt presset hvidløg, salt og hvidvin. Lad vinen fordampe. Tilsæt dijonsennep og kog op. Svampene skal steges ved høj varme, og vin skal fordampe, så svampene bliver sprøde fremfor vandede. Smag til med peber.
Skyl og hak persillen. Vend persille med svampe og drys reven citronskal over.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær mozarella i skiver og fordel på brødet. Rist brødene i ovnen i ca. 5 min. til osten er smeltet.
Top brødene med svampe, dryp lidt olivenolie over og server, mens brødene er lune.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly