Gastronomisk adventskalender # 1

I går var jeg til årets første julefrokost sammen med 40 andre madpublicister. Hverken maden vi spiste, eller vores samtaler bar præg af, at det meget snart er jul. For de fleste af os er julen for længst ovre. Vi har nemlig alle sammen i sensommeren stået og svedt over komfuret med andesteg, rødkål og brunede kartofler i kreative varianter.
Og hvorfor så det? Selvfølgelig for at du, kære læser, i den kommende juletid kan finde alverdens spændende juleopskrifter i de førende magasiner på hylderne.

For de fleste andre er julen lige om hjørnet, og det betyder selvfølgelig masser af julelækkerier og andet godt til maven. Som den juleelsker jeg er, har jeg i år besluttet mig for at lave en gastronomisk adventskalender på bloggen. Du kan derfor hver fredag i december frem til jul deltage i konkurrence om de lækreste julepræmier. Jeg trækker lod hver søndag i advent.

Første adventsgave er en skøn lille julebog ‘Annes julekalender’ forfattet af journalist og autodidakt kok Anne Hjernøe, som bl.a. er kendt fra tv-programmet AnneMad. I denne hyggelige bog får du 24 opskrifter på spiselige sager, en til hver dag i december op til jul. Opskrifterne er klassikere fra Annes eget køkken, krydret med små hyggeligt fortællinger om 24 af højtidens meste julede råvarer.

Hvis du har lyst til at deltage i konkurrencen om ‘Annes Julekalender’, så skriv og fortæl om nogle af dine juletanker eller idéer under ‘leave a reply’ inden på søndag d. 27 november kl. 10. Så trækker jeg lod. Jeg udlodder to eksemplarer af bogen.

Print Friendly