Jul hos Ricco

Jeg ved ikke, om du kender Ricco fra ‘Riccos’ kaffebar? Ricco er kaffeentusiast og åbnede i 2000 sin første kaffebar på Istedgade i København. I dag har han 10 kaffebarer i københavnsområdet, og selvom det er kaffe Ricco brænder for, så er han også et meget passioneret madmenneske.

For et par måneder siden var jeg på besøg hos Ricco på den lille gård syd for Malmø, hvor han bor sammen med sin familie. Her var fotografen og jeg inviteret indenfor for at fejre jul på en helt almindelig mandag. Selvom det selvfølgelig er lidt snyd at ‘lege’ jul på en sensommerdag, så var der ikke meget snyd over selve julemiddagen.
Ricco havde købt juletræ, og Sidsel, Riccos kone, havde pyntet fint op til jul, så julestemning var der masser af. Den svenske juleskinke, som familien spiser i stedet for flæskesteg, hentede vi i den pragtfulde gårdbutik på det lille økologiske familielandbrug Ängavallen, og resten af dagen tilbragte vi bag komfuret med andesteg, rødkål, og hvad der ellers hører sig til. Præcist som Ricco altid gør til jul inden det helt store rykind af familie og venner.

Billederne her er fra vores besøg. De kan også ses i det seneste nummer af Boligliv.
Desværre kan jeg ikke bringe opskrifterne her, men jeg kan afsløre, at Ricco putter 30 smuttede mandler i risalamanden. Og mandelgaven… den går til den, der samler flest mandler. Er det ikke en sød juletradition?

 

Print Friendly