Spis i farver

Der er grønne glæder og i det hele taget masser af farve på hverdagsmaden i det seneste nummer af Boligliv. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer sætter jeg lidt ekstra kulør på maden her i januar. Resultatet er 4 farvestrålende måltider, som helt sikkert kan få humørbarometeret til at stige hos de fleste på sådan en grå januardag.

Den grønne salat består primært af rosenkål og kogte korn. Hvis du deler rosenkål i blade – som jeg har gjort på billedet – så bliver kålen utrolig appetitlig og meget delikat. Det kræver selvfølgelig lidt tid og tålmodighed, så hvis du ikke er til den slags pillearbejde, skal du istedet dampe de hele rosenkål, til de er næsten møre, det tager 3 – 5 minutter, og efterfølgende snitte dem fint.

Jeg servere salaten som tilbehør til fx stegt laks, kylling eller en hakkebøf.

Rosenkålssalat med korn, æble og kapersvinaigrette
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen

Tilbehør til 4 personer

100 g korn fx perlespelt, perlebyg eller lign.
500 g rosenkål
2 grønne æbler fx Granny Smith
1 bakke karse

Kapersvinaigrette:
1 spsk æbleeddike
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 tsk grovkornet sennep
1 tsk flydende honning
1 spsk kapers

Skyl og kog kornene som angivet på emballagen. Del rosenkålen i blade. Damp rosenkålsbladene i 1 min. i så lidt vand som muligt. Afdryp bladene. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
Vend korn med rosenkål, æbler og karse.
Rør eddike med olivenolie, sennep, honning og kapers. Vend vinaigretten i salaten og server.

Print Friendly