Rabarberfool

Selv om rabarberne i min have først lige er begyndt at titte op over jorden, og vi må vente lidt endnu, før vi kan sætte tænderne i de danske rabarber, så ser jeg frem til lave denne vidunderlige dessert: Rabarberfool.

Fool er en klassisk engelsk dessert, som tilberedes med sødet frugt vendt med flødeskum og i nogle opskrifter også makroner – men uden vaniljecreme som i en trifli. Desserten kan laves med næsten alle slags frugter eller bær. Jeg synes dog, det er en rigtig forårs- og sommerdessert, som smager bedst med rabarber eller sommerbær som fx jordbær, hindbær eller stikkelsbær.

Mens vi venter på de danske rabarber, kan du lave desserten med frosne bær – eller endnu bedre: Hvis du har en pose frosne rabarber i fryseren, så er det måske en god anledning til at få dem brugt! Når først du har lavet kompotten, så er desserten utrolig hurtig at lave, og hvis du har store børn eller andre mindre madkyndige i nærheden, kan de helt sikkert selv lave denne dessert.

Rigtig god påske.


Rabarberfool med makroner og mandler   
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

4 personer

250 g rensede rabarber skåret i små stykker
75 g sukker
korn af 1 stang vanilje

2 dl piskefløde
2 spsk smuttede mandler
75 g makroner (fx marcipanmakroner)

Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Pisk fløden til skum og vend med hakkede mandler og knuste makroner. Vend forsigtigt skummet med rabarberkompot og fordel i glas.

Print Friendly