Hotdogs med rødspætter og agurkesalat

Hvis du står og mangler lidt inspiration til, hvordan du får børnevenlig fisk på menuen, så kan jeg anbefale de her hotdogs, som jeg af og til laver med panerede rødspætter. Udover at smage godt, så er de nemme at lave, og giver lidt fornyelse ved middagsbordet.
Udgangspunktet er naturligvis pølsebrød (hvis du vil bage brødene selv, har jeg en god opskrift HER), som jeg fylder med sprød salat, panerede rødspætter, remoulade og agurkesalat. Ved siden af serverer jeg et fad med rå grøntsager, og de forsvinder altid forbavsende hurtigt. Det er enkelt og en sjov måde at servere fisk i børnehøjde.

 

Hotdogs med paneret fisk, nem remoulade og agurkesalat
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

8 stk.

Agurkesalat:
1 agurk
2 tsk fint salt
1 dl lagereddike
2 dl kogende vand
2 -3 spsk. sukker
friskkværnet peber

Nem remoulade:
1 dl pickels – piccalilly fra Cervera
1/2 dl creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1 lille bundt purløg

8 rødspættefileter
1 dl grahamsmel
salt og peber
2 spsk. olie til stegning

2 hjertesalat
8 pølsebrød

Skær agurken i tynde skiver og kom dem i en skål. Drys agurkskiverne med salt og lad dem stå ca. 30 min. Rør eddike med vand og sukker til sukkeret er opløst. Afkøl lagen.
Skyl agurkerne fri for salt og vrid dem godt. Vend agurkerne i lagen og lad dem trække smag, mens det øvrige tilberedes.
Rør pickels med creme fraiche, mayonnaise og klippet purløg til en remoulade.
Halver rødspættefileterne på langs, så du har 8 stykker fisk i alt. Vend fileterne i grahamsmel tilsat salt og peber.
Varm olien på en slip-let pande og steg fiskene gyldne på begge sider. Skyl salaten og slyng den tør. Lun brødene og flæk dem på langs. Fyld brødene med salat, fisk, agurkesalat og remoulade.

Print Friendly