Kaffebrød med lemoncurd

Eftersom det næsten er weekend, vil jeg forsøde dagen med en opskrift på hjemmebagte kaffebrød, som jeg af og til bager til min familie i weekenden. Faktisk har de sprøde kaffebrød intet med kaffe at gøre, andet end at de oprindeligt blev serveret til kaffeselskaber.

Mine kaffebrød ligner ikke helt dem, du køber hos bageren, men smagsmæssigt kan de helt sikkert godt konkurrere med bagerens. Udgangspunktet er skiver af et koldhævet hjemmebagt hvedebrød, som jeg topper med lemoncurd og makronmasse, inden de bages sprøde i ovnen. Lemoncurd giver en syrlig og frisk kontrast til remoncen, som jeg rigtig godt kan lide, men hvis du foretrækker kaffebrødene lidt mere klassisk, kan du i stedet bruge æble- eller sveskemos.

Kaffebrød med lemoncurd
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Ca. 14 stk.

50 g smør
2 dl letmælk
20 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
1 æg
ca. 400 g hvedemel

Remonce:
200 g marcipan
200 g sukker
3 æggehvider
30 g hvedemel

1 dl lemoncurd

Dag 1:
Smelt smørret og afkøl. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og æg. Ælt hvedemel i dejen og ælt til dejen er glat og smidig – men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2:
Tag dejen ud og lad den stå og få stuetemperatur.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, tryk det lidt fladt med hånden, så det ikke bliver for højt. Lad brødet hæve tildækket i ca. 30 min.
Tænd ovne på 200 grader. Bag brødet i midten af det varme ovn i ca. 30 min. til det er gyldent.
Tag brødet ud og lad det afkøle lidt. Skær brødet i 2 cm tykke skiver på skrå. Læg skiverne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
Riv marcipanen og rør det med sukker, æggehvider og hvedemel.
Smør lemoncurd på brødene og fordel dernæst makronmasse ovenpå. Bag brødene i ca. 10 min. til de er gyldne. Afkøl kaffebrødene på en bagerist.

 

 

Print Friendly