Øllebrød med crunch

For et par måneder siden skrev jeg et blogindlæg om, hvordan jeg bruger mine rugbrødsrester til hjemmelavet ymerdrys. En anden måde at få brugt rugbrødsrester på er naturligvis i øllebrød, som lidt er en overset spise.

I min barndom lavede min mor tit den lækreste fløjlsbløde øllebrød. Var vi heldige, fik vi en skefuld letpisket flødeskum på toppen, men ellers blev øllebrøden serveret med mælk som morgenmad.
Her i familien er det mest min datter, der efterspørger øllebrød, og selvom jeg ikke laver det så tit, så bliver hun af og til forkælet med en skål som denne. Øllebrøden serverer jeg med et sprødt drys af honningristede havregryn og lidt letpisket flødeskum. Det smager fantastisk… både som morgenmad og til dessert.

 

Øllebrød med crunch og fløde
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

250 g rugbrød
3 dl vand
2 1/2 dl hvidtøl
100 g sukker

Crunch:
75 g honning
75 g havregryn

Tilbehør:
letpisket flødeskum

Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde og hæld vandet over. Lad det stå natten over.
Varm honningen på en tør pande og rist havregrynene til de er gyldne. Vend i grynene konstant, så de ikke brænder på, men bliver pænt gyldne. Kom de honningsristede gryn på et stykke bagepapir og afkøl.
Kog rugbrødsblandingen op og rør godt, så grøden bliver fri for klumper. Kog i ca. 5 min. Tilsæt hvidtøl og sukker og lad grøden koge ved svag varme i yderligere 5 min, mens der af og til røres i den.
Hæld øllebrøden i tallerkener, drys med sukker så den ikke trækker skind og server grøden lun med crunch og letpisket flødeskum.

Print Friendly