Flæskesteg med tabbouleh

Selvom flæskesteg mest hører sig til i julen, så kan jeg sagtens få lyst til at lave en flæskesteg på andre tider af året, så længe stegen serveres med andet tilbehør, end det vi traditionelt spiser til jul. Det kunne fx være som en flæskestegssandwich, eller med en salat inspireret af en tabbouleh.

En klassisk tabbouleh laves på kogt bulgur eller cous cous, masser af fintsnittede sprøde grøntsager og krydderurter. I denne opskrift bruger jeg kogt perlebyg, forskellige grøntsager og persille. Du kan også sagtens bruge perlespelt eller hvedekerner.  Jeg tilsætter salaten lidt Vesterhavsost, fordi osten har en fantastisk smag, som klæder de øvrige ingredienser rigtig godt, og så finthakker jeg ikke alle grøntsagerne, da jeg godt kan lide, at salaten har forskellig tekstur. I min madverden er tabbouleh og flæskestegen et perfekt match, fordi salaten giver stegen et modspil, som forfiner kødet lidt, så det føles knap så tungt. Savner du dyppelse, så rør creme fraiche med lidt mayonnaise, grovkornet sennep, sød sennep, salt og peber til en sennepscreme og serverer den til.

 

Sprødstegt flæskesteg med tabbouleh
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

1 flæskesteg uden ben med svær, ca. 1 kg
fint salt
laurbærblade

2 dl perlebyg
1 fed hvidløg
1 bakke babyspinat
300 g cocktailtomater
1 agurk
1 løg
1 bundt persille
100 g vesterhavsost
2 spsk. olivenolie
salt og peber

Rids flæskestegen godt efter og drys den med fint salt, både mellem sværene og foroven. Fordel laurbærblade mellem sværene.
Læg stegen på en rist med en bradepande under. Sørg for at stegen ligger lige. Brug eventuelt et stykke stanniol, og krøl det sammen og læg under stegen.
Sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Hæld lidt vand i bradepanden. Flæskestegen steges til den har en centrumtemperatur på 55 grader. Tjek nu om sværen er sprød. Er sværen ikke sprød hæves varmen til 225 grader. Steg til flæskestegen har en centrumstemperatur på 65 grader.

Skyl og kog perlebyg som angive på emballagen i vand tilsat presset hvidløg. Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomater i både. Halver agurken, fjern kerne med en teske og skær agurk i små tern. Hak løg og persille.
Vend afdryppede og afkølede perlebyg med spinat, tomater, agurk, løg og persille.
Skær osten i små tern og vend i salaten sammen med olien. Smag til med salt og peber. Server til flæskesteg skåret i skiver.

Print Friendly