Sådan laver du Chai

Selvom jeg elsker kaffe, er jeg en meget passioneret tedrikker, og i perioder har jeg en svaghed for Chai, som er tedrikkernes latte. Selve Chai-blandingen laver jeg selv af sort te, som jeg blander med forskellige ristede krydderier. Netop fordi jeg kan dosere krydderierne, præcist som jeg ønsker, får teen den helt rigtig smag, som jeg synes er meget bedre, end dem man køber.

Har du først lavet selve teblandingen, er det nemt at lave Chai. Personligt kan jeg ikke lide sød Chai, derfor smager jeg kun til med en anelse rørsukker, men honning kan også sagtens bruges. Opskriften på Chai-blandingen kan naturligvis justeres, hvis du foretrækker nogle krydderier mere end andre. Prøv dig frem og smag blandingen til, som du godt kan lide den. Resultatet er din helt egen Chai-blanding.

 

Chai-blanding
Af Lone Kjær

1 stor spsk. kardemommefrø
1 tsk. hele nelliker
3 kanelstænger
2 stjerneanis
5 peberkorn
100 g sort te

Rist krydderierne på en tør pande til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter og bland dem med teen. Opbevar teen i en dåse med tætsluttende låg.

Chai latte
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer / kopper

4 tsk. chaiblanding
6 dl kogende vand
8 dl mælk
4 tsk. rørsukker

Kom chaiblandingen i en tesi og kom det i en gryde med vandet. Kog op og lad teen trække ca. 8 min. Varm mælken. Server teen i glas eller kopper med varm mælk. Smag til med rørsukker.

Print Friendly