Hjemmebagte frøsnappere

Næsten hver weekend har jeg et eller flere bageprojekter sammen med mine børn. I denne weekend skal vi blandt andet bage de her lækre frøsnappere, som børnene er helt vilde med.
Udgangspunktet er en klassisk wienerbrødsdej som vi fylder med sød remonce, så kagerne bliver sprøde og lige tilpas snaskede. Normalt er jeg ikke så meget til wienerbrød, men når vi laver dejen selv og ruller den med smør, så får brødet en fantastisk smag og saftighed, som jeg alligevel ikke kan modstå.


Det kræver lidt tålmodighed og håndelag at lave wienerbrødsdej, da dejen skal rulles ud flere gange. Øvelse gør som bekendt mester, og fordi smagen vinder, er det hele arbejdet værd. Jeg har lavet nogle enkle trin billeder, som gør det nemt, at se og forstå fremgangsmåden for, hvordan man ruller en wienerbrødsdej ud.

Når dejen er rullet ud og har hvilet, som den skal for at smørret kan ’sætte sig’, er den klar til brug. Dejen kan også fryses, enten som den er eller med remonce. Det gør jeg af og til med stor succes. Lad dejen tø op i køleskabet fx natten over, så er den klar til brug næste morgen. På den måde kan du nemt forkæle familien med nybagt wienerbrød søndag morgen.

Frøsnappere
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

ca. 16 stk.

Wienerbrødsdej
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 æg
50 g sukker
2 tsk salt
ca. 500 g hvedemel + lidt mel til udrulning
ca. 250 g koldt smør

Remonce
150 g blødt smør
100 g rørsukker

1 æg til pensling
birkes til pynt

Lun mælken til fingervarmt. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt. Ælt hvedemel i væsken lidt af gangen og ælt til dejen er glat og smidig.

Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 1 cm tykkelse – 30 x 30 cm. Skær smørret i tynde skiver med en ostskære og læg det på to tredjedele af dejen.

Fold dejen sammen i tre lag, så dejstykket uden smør foldes ind først. Læg dejen og smørret koldt i 30 min.

Gentag udrulningen og sammenlægningen, indtil du har brugt resten af smørret. På den måde ruller du smørret ind i dejen. Læg dejen på køl ca. 30 min. Herefter er dejen klar til brug.

Rør smør med sukker til en remonce.
Rul wienerbrødsdejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Fordel remoncen på to tredjedele af dejen. Fold dejen sammen i tre lag så dejstykket uden remonce foldes ind først. Skær dejen ud i ca. 16 stykker á ca 2 cm. Træk lidt i hvert dejstykke og drej enderne som en spiral. Fordel stykkerne på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 15 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl dejstykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag frøsnapperne i 10-12 min. til de er gyldne.

Under bagningen smelter noget af smørret og remoncen ud på bagepladen. Lad frøsnapperne afkøle på bagepladen, så suger de helt naturligt det meste af smørret og remoncen til sig, så de bliver dejlige snaskede.

Print Friendly