For ikke så længe siden lavede jeg denne salat til Hjertenyt som er Hjerteforeningens medlemsblad. Salaten blev serveret, som en del af en brunch, men efterfølgende har jeg serveret den for venner og familien ledsaget af både fisk og kød.
Salaten er i den rustikke ende, og består primært af kogt bulgur vendt med finhakkede grøntsager, krydderurter og appelsiner… lidt a la en tabbouleh. Fordi jeg kommer appelsiner og granatæble i salaten, smager den bedst i vintermånederne, mens det er sæson. Som I kan se på billedet er salaten utrolig smuk og farverig, og jeg garantere at den smager mindst lige så godt.
Salat med arabiske rødder
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
4 personer
1 ½ dl bulgur (kan erstattes af cous cous)
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 appelsiner
1 rødløg
25 g mandler
4 kviste mynte
1 håndfuld bredbladet persille
1 grantæble
50 g fetaost
Kog bulgur samme med presset hvidløg som angivet på emballagen.
Skræl gulerødderne og skær i små tern. Skræl appelsinerne og skær i fileter. Hak rødløg, mandler, mynte og persille.
Vend bulgur med gulerødder, appelsiner, rødløg og krydderurter. Halver granatæblet og pres saft og kerner over salaten. Smag salaten til med salt og peber og smuldr fetaosten over.