Scones med hvid chokolade

Da jeg forleden kiggede mine opskrifter og madbilleder igennem, faldt jeg over de her scones, som jeg helt har glemt at dele med jer. Opskriften lavede jeg i forbindelse med en reklame, og faktisk er det min bedste scones opskrift. De skuffer aldrig, for hver gang får de den helt rigtige sprøde konsistens, som er karakteristisk for en scone. Krummen er tæt, og den hvide chokolade gemmer sig og overrasker, når man tager en bid… og det er ekstra lækkert.
Eftersom opskriften indeholder både smør, fløde og chokolade, skal de hverken serveres med clottede cream, creme friaice, flødeskum eller jordbærmarmelade, men bare som de er, nybagte og måske med et tyndt lag smør.

Scones med hvid chokolade
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

Ca. 16 stk.

500 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
50 g sukker
1/2 tsk. fint salt
125 g blødt smør
2 æg
1 dl piskefløde
1 1/2 dl mælk
150 g hvid chokolade
1 æg til pensling

Kom mel i en skål sammen med bagepulver, sukker og salt. Smuldr smørret i melet og tilsæt æggene. Saml dejen med fløde og mælk. Hak chokoladen og rør den i dejen. Ælt dejen i 3-5 min. til den er glat og smidig. Lad dejen hvile ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et køkkenbord i ca. 3 cm tykkelse. Udstik dejen til scones med en kvadratisk udstikker eller et glas ca. 5 cm diameter. Læg scones på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Bag i 12-15 min. til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist.

Print Friendly