For flere måneder siden, mens det endnu var sommer, lavede jeg en julebagesag til årets julenummer af magasinet Boligliv. En af de kager, som var sjovest at lave, var de her kagehuse, som jeg pyntede efter fri fantasi.
Skabelonerne til husene tegnede og skar jeg ud i karton. Jeg lavede to slags med ens højde, men i forskellig bredde og med uens tage. Det allersjoveste var naturligvis at pynte husene efter de var bagte, så de blev rigtig fine og forskellige.
Det er kun fantasien og kreativiteten som sætter grænser, når man går i gang med julekagerne. Lav eventuelt nogle få huse og udstik resten af dejen med forskellige kageudstikker. Hvis kagerne skal hænges op, skal du huske at lave et lille hul øverst med en udstikker.
Julekager
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
Vær opmærksom på, at dejen til kagefigurerne skal laves dagen før, du vil bage kagerne.
Dag 1:
Kom smør, sirup og brun farin i en gryde og varm op til kogepunktet.
Udrør potaske i vand. Tag gryden af varmen og rør potaske i sukkerblandingen.
Bland mel med nellike og kanel og rør det i dejen. Ælt til dejen er blank.
Del dejen i 2 stykker, pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
Tag dejen ud af køleskabet i god tid – ca. 3 timer før der skal arbejdes med den, så er den lettere at rulle ud.
Tænd ovnen på 175 grader.
Tegn i karton to-tre forskellige kagehuse. Klip dem ud og brug dem som skabeloner.
Tænd ovnen på 175 grader.
Rul hver dejstykke ud i ca. 5 mm tykkelse. Læg skabelonerne på dejen og skær dem ud med en skrap kniv. Læg kagehusene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne i ca. 8 min., til de er lysebrune. Afkøl kagehusene på en bagerist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Kom glasuren i en sprøjtepose med tylle og dekorer husene så de bliver forskellige.
Til kagefigurerne rulles hver dejstykke ud i ca. 5 mm tykkelse og udstik forskellige figurer. Udstik evt. et hul i kagerne, så de kan hænge op. Kagerne bages lidt kortere tid end kagehusene ca. 5-8 min. afhængig af størrelsen.
Jette
nov 14, 2013 -
Hej Lone.
Tak for opskrifterne på de spændende julekager,glæder mig til at bage dem.
mvh Jette
Lone Kjær
nov 15, 2013 -
De smager også rigtig skønt, og er lige tilpas krydret efter min smag. God fornøjelse:-)