Kyllingesalat a la mormor

Der er lidt stille her på bloggen i øjeblikket. Det gode vejr og de travle arbejdsdage trækker i mig, så tiden til at blogge er lidt knap. Det samme er tiden til at lave aftensmad, for der er så meget andet, som også skal opleves på denne tid af året. Heldigvis bugner det med nye danske råvarer lige i øjeblikket, og de kræver kun et minimum af tilberedning, før de kan danne rammen om et fantastisk måltid.

Tag f.eks. denne kyllingesalat a la mormor som i al sin enkelthed består af grøn salat, nye kartofler, agurk, bagte rabarber, kylling og en flødedressing. Salaten er inspireret af den klassiske grydestegte kylling med agurkesalat og rabarberkompot, men her forklædt som salat i en mere simpel udgave. Det er dansk sommer samlet i en velsmagende ret, som oven i købet kan laves på under en halv time.

kyllinge salat

Kyllingesalat a la mormor
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

2-3 kyllingebryst uden skind og ben
lidt frisk timian
salt og peber
½ spsk. olivenolie eller smør

Bagte rabarber:
250 g rabarber
3 spsk. sukker
1-2 spsk. lys balsamico

Flødedressing:
2 dl piskefløde
4-5 spsk. citronsaft
2 spsk. sukker
salt og peber

Salat:
1 salathoved
1 agurk
300 g kogte kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rens rabarberne og skær dem i 2-3 cm stykker. Vend dem med sukker og balsamico i et ovnfast fad, dæk løst med stanniol og sæt dem i ovnen ca. 20 minutter – til de er møre, men stadig har bid.
Krydr kyllingebryststykkerne med finthakket timian, salt og peber. Brun dem på en varm pande med olie eller smør og sæt panden i ovnen 10 minutter – til kødet er akkurat gennemstegt.
Pisk fløden til en let skum og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Skyl og slyng salatbladene. Skræl agurken på langs, så du får lange tynde både. Skær de kogte kartofler i skiver. Anret grønsagerne på et fad eller fire tallerkener.
Skær kyllingekødet i skiver og anret på salaten sammen med de bagte rabarber. Dryp flødedressingen over og servér.

 

Print Friendly