Morgenmadsbrød med æg og skinke

Efter nogle meget travle måneder, hvor tid har været en mangelvare, har jeg igen fået gang i mit hjemmebageri. Jeg bager flere gange om ugen, for jeg elsker brød, og sandsynligheden for at jeg hopper med på LCHF-trenden er derfor ikke eksisterende.

Et af de brød som jeg har eksperimenteret en del med har været mysliboller. Umiddelbart er det ikke en bolle, som er svær at bage, men fordi jeg godt kan lide brød med et højt indhold af fuldkorn, kan det være en udfordring at få den helt rigtig krumme og sprødhed, da brødet nemt bliver tørt og kun er interessant nybagt. Men mere om det en anden dag.

Forleden bagte jeg det her lækre morgenmadsbrød, da vi fik gæster til brunch. Det er en slags foccaciabrød toppet med masser af lækkert fyld, og dermed også et brød med gods i.
Kombinationen af den salte skinke, de stegte æg og bagte tomater er simpel, men alligevel uimodståelig. Dejen lavede jeg samme formiddag, men den kan koldhæves, hvis du i stedet nøjes med at bruge 10 g gær.

Focaccia m æg 

Morgenmadsbrød a la foccacia
Af Lone Kjær, foto: Columbus Leth

1 store brød (nok til ca. 8 personer)

5 dl vand
1/2 dl olivenolie
50 g gær
200 g fuldkornsdurummel
400 g italiensk hvedemel tips 00
15 g flagesalt
250 g cherrytomater
4 kviste rosmarin
1 pakke parmaskinke, ca. 70 g
4 æg
lidt olivenolie
flage salt

Hæld vandet i en skål sammen med olien. Opløs gæren heri. Tilsæt fuldkornsdurummel, hvedemel og salt og ælt dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være flydende. Stil dejen tildækket til hævning i ca. 1 time.
Læg bagepapir i en ildfast form ca. 25 x 30 cm eller en bradepande. Vælt dejen over i formen. Tryk den forsigtig ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 225 grader. Lad små fordybninger i dejen med fingrene.
Fordel tomater, hakket rosmarin og skinke i dejen. Dryp lidt olivenolie på overfladen og drys med lidt flage salt. Bag brødet i ca. 15 min.
Tag hurtigt brødet ud af ovnen, lav 4 fordybninger, og slå æggene ud heri. Bag brødet i ydereligere 5-10 min. til det er gyldent og æggene bagte. Lad brødet afkøle i formen.

Print Friendly