Græskarsuppe med persilleolie

Lige for tiden tæller min yngste ned til Halloween, mens vi andre går mere op i, at det er blevet sæson for simremad og suppe. Vi har for længst udhulet indtil flere græskar, som pynter og spreder uhygge i mørket ved hoveddøren, og der er græskar alle vegne.

Uanset om man fejrer Halloween eller ej, så er græskarsuppe en dejlig efterårsspise. Der findes rigtig mange opskrifter og variationer af græskarsuppe, og jeg har selv lavet indtil flere.
Sidste år ved denne tid lavede jeg en blendet udgave, som jeg smagsmæssigt rundede af med lidt fløde. I år har jeg valgt en mere rustik suppe, som kun blendes ganske kort, så den fremstå mere fyldig. Jeg bruger en del krydderier, fordi de klæder den milde græskarsmag rigtig godt, og fløden har jeg droppet til fordel for en persilleolie, som jeg laver af ekstra jomfru olivenolie og masser af persille. Du kan sagtens lave olien med andre krydderurter som fx. koriander, ligesom de saltede mandler på toppen som tilfører suppen noget knas kan erstattes af fx. cashewnødder eller peanuts.

græskar suppe 02

Græskarsuppe med persilleolie
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

4 personer

600 g Hokkaido græskarkød uden kerner og skræl
1 løg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. friskrevet ingefær
en knivspids safran
1 liter grøntsagsbouillon
salt og peber

Persilleolie:
1 håndfuld persille
1 dl ekstra jomfru olivenolie

Tilbehør:
Ristede saltede mandler
Groft brød

Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint.
Varm olien i en gryde og svits løg, chili, presset hvidløg, spidskommen og ingefær et par minutter. Tilsæt græskar og safran og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Smag suppen til med salt og peber.
Skyl persillen og slyng den tør. Kom persille i en blender med olie og kør til en grøn olie. Server suppen med persilleolie, hakkede mandler og brød.

Print Friendly