Snurre med italiensk twist

I morgen, torsdag d. 16 oktober, laver jeg sammen med Il Fornaio en lille bageevent i deres Bottega i Torvehallerne. Her vil jeg bage snurre med italiensk twist, og der vil være smagsprøver til de forbipasserende.

De fleste kender snurre som en sød gærdejskage med kardemomme og kanelremonce. Den minder lidt om en kanelsnegl, men formes anderledes. Eftersom jeg har en svaghed for det italienske køkken, har jeg lavet en snurre bagt på fuldkorn og durummel, og i stedet for remonce fylder jeg herlighederne med pesto og pinjekerner. De små brød fremstår sprøde og meget appetitlige, både som mellemmåltid, til frokost eller som tilbehør.

Hvis du har tid og er i nærheden af Torvehallerne, så kig forbi mellem kl. 12 og 15 og smag på de italienske lækkerier. Du kan naturligvis også bage dem selv, for opskriften får du her.

Snurre01

Snurre med pesto og pinjefrø
Af: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Ca. 10 stk.

2 dl vand
1 dl yoghurt naturel
25 g gær
2 tsk. salt
2 stk. flydende honning
125 g fuldkornsmel
125 g durummel
ca. 150 g hvedemel
½ glas grøn pesto eller rød pesto
50 g pinjekerner

Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning.
Kom fuldkornsmel og durummel i væsken. Ælt hvedemel i dejen lidt af gangen. Ælt til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm. Smør dejen med pesto og drys med pinjekerner. Fold dejen sammen på midten og klap den let sammen. Skær nu dejen ud i 10 strimler á ca. 3 cm.
Sno hver strimmel så du har 4-5 snoninger. Sno dejstrimlerne sammen til en bolle. Bøj den yderste dejende ind under bollerne.Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 225 grader. Bag snurrerne i 12-15 min. til de er gyldne.

Print Friendly