Sprøde fuldkornsknæk

I sidste uge lavede jeg næsten ikke andet end at bage. Som I nok ved, er jeg vild med at bage både brød og kager, og torsdag tilbragte jeg det meste af eftermiddagen i Torvehallerne, hvor jeg bagte over 300 italienske snurre i Il Fornaios Bottega. Vi havde en fantastisk eftermiddag, og det var dejligt at møde mange af jer, som også læser med her på bloggen.

I weekenden blev der igen bagt, og denne gang faldt valget på de her sprøde, lækre knækbrød, som er fyldt med frø og kerner. De er utrolig nemme at bage, og en rigtig hyggelige syssel at lave sammen med børn. Herhjemme er vi nærmest afhængige af knækbrødene, som vi spiser til morgenmad og eftermiddagssnack, hvis de ikke kommer med som lidt lækkert i madpakken.

Sprøde fuldkornsknæk

Sprøde fuldkornsknæk
Af: Lone Kjær, Foto: Columbus Leth

ca. 24 stk.

45 g grovvalsede havregryn
225 g frø og kerner fx hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø, chiafrø og græskarkerner
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
3-4 spsk. olivenolie
1 dl vand
chiafrø, blå birkes og seamfrø til drys

Kom havregryn, frø, kerner og hvedemel i en skål sammen med bagepulver og salt.
Tilsæt olie og vand og saml dejen. Den skal være lidt klistret. Del dejen i 2 lige store dele.
Rul først det ene stykke dej ud mellem to stykker bagepapir, så den passer ca. i størrelsen til en bageplade. Eller afhængig af hvor tyk du vi have dine knækbrød. Gentag med resten af dejen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl knækbrødene med vand og drys med chiafrø, birkes og sesamfrø. Bag knækbrødene i den varme ovn, til de er gyldne og sprøde i ca. 15 min.
Bræk knækbrødene fra hinanden, og afkøl på en bagerist. Opbevar knækbrødene i en dåse med låg.

 

Print Friendly