Nytårskager

Hjemmebagt kransekage er lækkert nytårsaften, men fornyelse er nu også meget dejligt. Jeg har bagt, de her små nytårskager i stedet for den traditionelle kransekage, og er sikker på at de nok skal blive en succes i morgen aften.

Kagerne består af en mazarinbund der genmer på lidt nougat, og toppes med en sød kransekagemasse, jeg rører af marcipan, flormelis og æggehvide. De smager himmelsk og er super nemme at lave. Bages de i små muffinsforme, passer de perfekt i størrelsen til et glas bobler.

Rigtig godt nytår!

06 Mini nytårskager

 

Nytårskager
Af Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

18 små kager

Kager
100 g smør
100 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
100 g marcipan
70 g nougat

Kransekagetopping
250 g marcipan
150 g flormelis
1-2 æggehvide
flormelis til drys

Rør smør og sukker hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen sammen med groftreven marcipan.
Fordel dejen i 18 små muffinsforme. Skær nougat ud i 18 stykker og kom et stykke ned i hver kage. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15 min.
Afkøl kagerne en smule. Hæv temperaturen til 210 grader.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og kom den i en skål med flormelis. Pisk med elpisker eller brug en foodprocessor. Tilsæt æggehvider til massen er ensartet. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på kagerne. Bag dem i ovnen i ca. 5 min. til de er gyldne.

Print Friendly