Muslingesuppe med chorizo og rosenkål

I det seneste nummer af Bo Bedre, har jeg opskriften på denne meget appetitlige muslingesuppe med på mine sider. Suppen smager helt fantastisk, for jeg har hverken sparet på hvidvin, fløde eller olivenolie. Til gengæld synes jeg den giver hverdagen et strejf af luksus, og det kan godt være tiltrængt, når vinteren synes uendelig, og det vi længes allermest efter er noget varmt og nærende.

Selv om chorizopølser umiddelbart ikke hører hjemme i en muslingesuppe, så lover jeg, at det fungere, for pølserne giver suppen et lækkert spicy twist som klæder både muslinger, fløde og rosenkål rigtig godt. Er du ikke vild med rosenkål, så kan du dampe lidt finthakket frisk grønkål og toppe på suppen i stedet.

05 Muslinge suppe

Muslingesuppe med chorizo og rosenkål
Af Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

4 personer

200 g chorizopølser
1 løg
2 porrer
2 kg blåmuslinger
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
3 dl hvidvin
6 dl fiskefond (kan erstattes af grøntsagsbouillon)
2 dl fløde
1 bundt persille
1 dl olivenolie
1 citron
salt og peber
300 g rosenkål
groft brød

Skær pølserne i små stykker. Hak løget. Skyl porrerne og skær i skiver.
Fjern skægget fra muslingerne og skrub muslingerne godt. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.

Varm olien i en gryde og svits pølser, løg, porre og presset hvidløg i 3-5 min. Kom muslingerne i gryde og hæld derefter hvidvin på. Kog op og tilsæt fiskefond. Læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de er åbne. Endelig ikke for længe, for så bliver de seje.

Skyl persillen og hak den. Tag halvdelen fra og blend med olien. Kom fløde og resten af persille i suppegryden og varm op. Smag til med citronsaft, salt og peber. Rens rosenkålen og del i blade. Damp dem et par minutter og afdryp.

Fordel suppen i tallerkener. Top med rosenkål og dryp persilleolie over. Server med brød.

Print Friendly