Myslibar til madpakken og eftermiddagssulten

De her sprøde myslibarer får af og til en plads i mine børns madpakker, som en sød lille hilsen fra mor. Vi bager dem gerne sammen, men det gør ikke fornøjelsen ved at få en fin lille indpakning med en myslibar mindre. Tværtimod.

Ofte deler mine børn deres madpakker med vennerne, hvis nogen mangler lidt mad, eller der er noget i overskud, og det gælder altså også deres madpakkelækkerier. Det fandt jeg ud af fornylig, efter at adskillige forældre har efterspurgt opskriften på de her myslibarer. Derfor kommer den her.

muslibar 02

Myslibar
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

Ca. 16 stk.

200 g nødder fx mandler, hasselnødder, cashewnødder og pistacienødder
100 g knækkede hvedekerner
50 g knækkede rugkerner
200 g frø fx solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø
120 g tørrede frugter fx figner, dadler, abrikoser
75 g brun farin
75 g honning
75 g peanutbutter
1 stort æg

Sæt evt. hvede- og rugkerner i blød et par timer, hvorefter de afdryppes.
Tænd ovnen på 175 grader.
Hak nødderne og bland dem med hvedekerner, rugkerner og de forskellige frø. Hak de tørrede frugter.
Kom brun farin og honning i en gryde og smelt ved svag varme. Hæld massen i en skål. Tilsæt peanutbutter og ægget. Vend nødder, kerner, frø og tørrede frugter godt rundt i massen. Pres blandingen ud i en ildfast form ca. 22 x 28 cm foret med bagepapir. Bag massen i ovnen i ca. 20 min. Afkøl i formen inden den skæres ud.

muslibar 01

 

Print Friendly