Crudite med laksemousse

Til næsten hvert nummer af Hjerteforeningens medlemsblad ‘Hjertenyt’, har jeg fornøjelsen at levere opskrifter, som kan overholde Hjerteforeningens retningslinier for en sund og hjertevenlig livsstil.

I det nyeste nummer har jeg lavet en skøn påskefrokost med adskillige små retter, som kan sprede madglæde omkring frokostbordet. Blandt dem er denne lækre opskrift på laksemousse af varmrøget laks, som jeg serverer til en crudité af spæde grøntsager og ristede brødchips.

Opskriften er dejlig nem, og indtil vi får fornøjelsen af de danske asparges, må vi nøjes med de udenlandske – eller finde andre grønne glæder, der smagsmæssigt går godt til laksemousse.

Laksemousse

Sprød crudite med laksemousse og brødchips
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt 

4 personer

200 g fuldkornsflutes eller fuldkornsrugbrød

1 agurk
1 bundt blegselleri
250 g grønne asparges

Laksemousse
1 lille rødløg
200 g varmrøget laks uden skind og ben
50 g creme fraiche
krydderurter fx dild, purløg, kørvel, basilikum
1 spsk. kapers
reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
peber
1 spsk. rogn til pynt

Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent.
Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 min.
Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme fraiche, rødløg, hakkede krydderurter, kapers, citronskal og saft. Krydr med peber og top med rogn.
Server grøntsager med brødchips og laksemousse.

Print Friendly