Snoede skønheder

Egentligt har jeg aldrig været særlig store fan af nutella, men det er mine to børn til gengæld. De elsker nutella… og de elsker mig endnu mere, når de får lov til at spise det i weekenden. Det fik mig fornylig til at eksperimentere lidt med at bruge nutella i bagværk, og det kom der en del sjove brød ud af – nogle mere appetitlige end andre.
Et af de bedste resultater var de her nutellasnurre – som selv jeg synes er ret lækre. De er geniale som et sødt indslag til brunch og eftermiddaghyggen. Eller som en lille tur-kage.

Dejen laver jeg på danskvand og æg, som giver en let og luftig gærdej. Derudover er jeg meget opmærksom på ikke at ælte dejen træt af for meget mel. Det giver klart det bedste resultat, når dejen er til den fugtige side, også selvom det gør den lidt sværere at arbejde med.

nutella


Nutellasnurre
Af Lone Kjær, Foto Columbus Leth

14-16 stk.

3 dl danskvand
50 g gær
50 g smør
50 g sukker
2 æg
2 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
ca. 700 g hvedemel
ca. 1 dl nutella
25- 50 g nødder fx hasselnødder, mandler og valnødder
1 æg til pensling

Kom danskvand i en skål og opløst gæren heri.
Smelt smørret og rør i væsken sammen med sukker, æg, salt, kardemomme og vaniljesukker.
Ælt hvedemel i væsken lidt af gangen. Hold en del af melet tilbage, så dejen ikke bliver for tung af mel. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et kvadrat. Smør nutella på halvdejen af dejen og drys med hakkede nødder. Fold den anden halvdel af dejen over og klap dejen sammen.
Skær dejen ud i strimler. Sno dem og bind knude på dejen, så de formes til snurre. Læg eventuelt snurrene i muffinsforme, eller på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 12 min.

Print Friendly