Rustik rødbedepizza

Her i familien ELSKER vi hjemmebagt pizza og afhængig af sæson, og hvad der er af spændende grøntsager, kød og andet godt i køleskabet, har vi hver vores favorit.

I en lang periode har kartoffelpizza med gedeost og rosmarin været min foretrukne, men i øjeblikket er det denne rødbedepizza som får min opmærksomhed.

Jeg laver næsten altid pizzadej af en blanding af fuldkornsdurummel og italiensk hvedemel, da dejen bliver lettere at rulle tyndt ud, samtidig med at bunden bliver lækker sprød. Som bonus får du oveni lidt ekstra fuldkorn. I denne pizzadej har jeg tilsat lidt reven rødbede, fordi det giver en anelse farve og et mere rustikt look –  hvilket jeg rigtig godt kan lide. Fyldet kan man variere, men jeg synes den enkle kombination af ricotta, karamelliserede rødløg, rosmarin og salte mandler er utrolig velsmagende.

Det er helt sikkert pizza til den mere rustikke side, så er du til mere smovs, kan du supplere med lidt reven mozarella, inden du topper med resten af fyldet.

06 Pizza 

Rødbedepizza med ricotta, rødløg og saltemandler
Af Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann

4 pizzaer

Dej
200 g rødbede
2 ½ dl vand
20 g gær
2 tsk.salt
200 g fuldkornsdurummel
ca. 125 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
200 g ricotta
1 tsk. salt
2 rødløg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. sukker
olivenolie til pensling
5 kviste frisk rosmarin
50 g saltede mandler

Skræl rødbeden og riv den på den grove side af et rivejern.
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt rødbede, salt og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker og rul hvert dejstykke tyndt ud. Fordel pizzaerne på bagepapir. Tænd ovnen på 250 grader og lad en pizzasten blive godt varm inde i ovnen. Alternativt bruger du en bageplade.

Rør ricotta med salt. Skær løgene i ringe og svits dem i olivenolien. Drys med sukker og vend rundt, til løgene karamelliserer en smule.
Pensl pizzabundene med olivenolie og top med ricotta og løg. Drys med hakket rosmarin og hakkede mandler. Løft forsigtigt pizzaerne over på bagestenen i den varme ovn og bag i ca. 12 min. til de er sprøde.

Print Friendly