Vild med grønt

Der kan vist ikke være meget tvivl om, at jeg har en stor kærlighed til grøntsager, og i hverdagen fylder grøntsagerne altid mest på min tallerken. Det betyder dog ikke, at jeg holder mig fra en god, saftig bøf, eller en lækker tatar, men herhjemme fylder kødet bare ikke nær så meget i hverdagsmaden.

Ligegyldigt om du allerede er mester i at slynge salaten eller måske en lidt mere uerfaren bønne, så er det altid godt at blive inspireret med noget nyt, anderledes og lækkert. Derfor vil jeg anbefale, at du tager et lille kig forbi SÆSON.DK, som jeg også jævnligt udvikler opskrifter til. Fokus er naturligvis på grøntsager – og frugt – men mindst lige så meget på den gode smag. Det handler nemlig om, hvordan vi får mere grønt på menuen i hverdagen, da det ofte er her, det kniber med inspirationen.

Opskriften her er fra et tidligere nummer af sæson, hvor temaet var salat til far, mor og børn. Det her var herresalaten, og selv om jeg både er kvinde og mor, var det dog uden tvivl min favorit. Den forener på bedste vis de sprøde grøntsager med en god bøf og lidt kogte nudler krydret med et asiatisk twist. Velbekomme… og god weekend.

Herresalat_nudler_boef

Herresalaten – Nudelsalat med grøntsager og bøf
Af Lone Kjær Foto Anders Schønnemann

4 personer

200 g nudler – gerne fuldkorn
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 bundt grønne asparges
4 oksebøffer
salt og peber

Dressing:
1 rød chili
1 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. smagsneutral olie
1 spsk. sojasauce

3 spsk. saltede cashewnødder
1 bundt frisk koriander
evt. sød chiliesauce

Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp.
Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp asparges i ca. 2 min. Skær asparges i snitter.
Krydr bøfferne med salt og peber og grill dem i ca. 3 min. på hver siden, afhængig af tykkelse og hvor gennemstegt du ønsker kødet. Lad kødet hvile et øjeblik, inden det skæres i skiver.
Flæk chilien skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rør chili med ingefær, presset hvidløg, olie og sojasauce til en dressing.
Vend nudler med kål, asparges og kød. Dryp dressingen over og drys med cashewnødder og frisk koriander. Server evt. med sød chilisauce.

Print Friendly