Klassisk rabarbertærte

I weekenden fik jeg en masse rabarber fra min søsters have og tanken var, at de skulle bruges til denne fine tærte, som jeg oprindelig har lavet til Boligliv. Desværre nåede jeg ikke andet end at rense rabarberne, som nu ligger klar i fryseren til en anden dag.

Jeg elsker rabarber, og derfor har jeg også rigtig mange opskrifter på lækre kager og tærter, hvor rabarberne spiller en rolle. Det her er en af dem. Tærten er meget klassisk og består af en sprød mørdej med let syrlige rabarber. Rabarber skal ikke koges til kompot, men kun lige vendes med sukker og vanilje inden de kommer i tærten, så fremstår de utrolig fine og rene i smagen.
Er du ikke vild med rabarber, så kan tærten også bages med æbler, pærer, ferskener eller blommer.

Rabarber pie

Klassisk rabarbertærte med fletlåg
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth

1 stor tærte ca. 8 personer

Mørdej:
225 g hvedemel
75 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
125 g smør
1 æg

Rabarber:
300 g rensede rabarber skåret i små stykker
80 g sukker
korn af 1 stang vanilje

1 æg til pensling
flødeskum eller creme fraiche

Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis og vaniljesukker. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1 time før den rulles ud.
Tænd ovnen på 180 grader.
Vend rabarber med sukker og vaniljekorn.
Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærte – eller springform.
Fordel dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Top med rabarberne.
Rul resten af dejen ud. Skær strimler af dejen og flet et låg over kagen. Pensl med sammenpisket æg. Bag tærten i ca. 25 min. Server med flødeskum eller creme fraiche.

Print Friendly