Mere af det grønne

Jeg må tilstå, at jeg ikke når at skrive så mange blogindlæg, som jeg gerne ville. Jeg har netop holdt en dejlig lang og tiltrængt ferie, hvor jeg blandt andet har været i New York sammen med min datter Flora.

Jeg har været i New York adskillige gange, og hver gang vender jeg hjem med en skitsebog fuld af ny inspiration, og en krop som trænger til at det igen bliver hverdag. Efter at have spist på de lækreste restauranter, smagt masser af street food, nydt store morgenmåltider og i det hele taget fået rigeligt af det hele, er det igen blevet tid til lettere måltider og mere af det grønne.

I går stod menuen derfor på frittata, som jeg elsker, fordi det er nem aftensmad som kan varieres afhængig af sæson og hvad man har i køleskabet. Denne udgave er med spidskål og en rest kogte kartofler og først efter frittataen har været en tur i ovnen, toppes den med sprøde grønne asparges, babyspinat og lidt pesto. Vi spiste rugbrød og lidt salat til. Det var let og lækkert – og lige hvad vi trængte til.

Fritata

Frittata med grønne asparges, kål og pesto
Af Lone Kjær Foto Columbut Leth

4 personer

1 løg
½ spidskål
200 g kogte kartofler
8 æg
2 dl creme fraiche
salt og peber
1 spsk. olivenolie
50 g reven ost
1 bundt grønne asparges
100 g babyspinat
2 spsk. pesto

Tænd ovnen på 200 grader.
Hak løget. Snit kålen fint. Skær kartoflerne i skiver.
Rør æg med creme fraiche og krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande som tåler at komme i ovnen. Steg løget et par minutter. Tilsæt kartofler og kål og steg yderligere nogle minutter. Tag panden af varmen.
Hæld æggemassen over og drys med ost. Stil panden i ovnen og bag i ca. 25 min. til æggemassen er fast.
Skyl og slyng spinaten. Skær asparges i tynde strimler. Server frittata toppet med spinat og asparges og dryp pesto over.

Print Friendly