Forleden aften fik vi igen suppe og denne gang var det en klassisk italiensk minestrone som stod på menuen.
Jeg har en svaghed for minestrone, fordi den minder mig om Italien og altid smager guddommeligt, uanset hvilke grøntsager jeg bruger. Jeg laver næsten altid minestone, som en slags tøm-ud-i-grøntsagsskuffen-suppe. Dels for at undgå madspild, men også for variationens skyld, så suppen smager forskellig fra gang til gang.
Opskriften her har jeg også i januarnummeret af BoligLiv. Den er meget enkel – og sund – og for at give suppen fylde tilsætter jeg butterbeans. Jeg bruger dem fra dåse, men de kan selvfølgelig godt erstattes af andre bønner, eller helt undlades, og i stedet erstattes af pasta. Resultatet er forrygende og minestronen et rigtig godt bud på en lækker hverdagsklassiker.
Minestrone med butterbeans og parmesan
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen
4 personer
1 løg
2 gulerødder
1 courgette
3 stængler blegselleri
100 g bacon skåret i tern
2 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
6 dl bouillon fx økologisk grøntsagsbouillon fra A. Vogel
2 dåser cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
2 laurbærblade
1 dåse butterbeans (kan erstattes af 150 g pasta)
salt og peber
1 håndfuld persille
frisk revet parmesanost
Hak løget. Skræl gulerødder og skær gulerødder, courgette og selleri i små tern. Steg bacon sprød i en stor gryde. Tag bacon op og læg til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Steg løg, presset hvidløg og grøntsager i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt vin og lad det fordampe. Tilsæt dernæst bouillon, tomater og laurbærblade og lad suppen simre under låg i ca. 10 min.
Skyl og afdryp butterbeans. Kom bønnerne i suppen sammen med bacon og smag til med salt og peber. Server suppen med drys af persille og friskhøvlet parmesanost.
Hvis du bruger pasta i stedet for buttebeans skal den tilsættes sammen med bouillonen, så den kan nå at koge ‘al dente’ i suppen.
Marian
jan 19, 2011 -
Det lyder lige nøjagtig som den ret, jeg skal servere for min søde veninde når hun kommer på besøg i weekenden! Mums!
Newyorkerbyheart
jan 19, 2011 -
Må altså snart tage mig sammen til at lave sådan en portion, uhmmm :-)
KH
Birthe
Lone Kjær
jan 19, 2011 -
Kære Marian og Birthe, I bør lave denne minestrone. Den er så nem at tilberede og smækfyldt med skønne vitaminer. Perfekt til en kold og grå vinterdag og til gæster… Kh Lone
Pernille
jan 20, 2011 -
Hej Lone
Jeg er ret begejstret for din kogebog, den er nem at gå til både mhs til indkøb og lave maden. Jeg ved ikke om du vil svare på dette, men nu satser jeg…jeg skal have gæster og vil lave buffet din kyllingesuppe (helt vild med) blandede salater, og..? kan du foreslå noget fra bogen.
Mvh
Pernille
Lone Kjær
jan 21, 2011 -
Kære Pernille,
Tusind tak. Det er altid dejligt, at høre, når opskrifterne er en succes.
Til suppen og de øvrige retter vil jeg anbefale, at du bager et brød fx fuldkornsbrød.
Du skriver, at I ud over suppen skal have blandede salater, men ikke hvilke. Jeg vil anbefale appelsinsalat med rødløg og oliven, da det jo er højsæson for appelsiner lige nu og Chefs salad, som den grønne salat. Hertil kunne du lave persillehummus, som smager godt til det øvrige.
Hvis du afslutningsvis skal serverer en lille kage til kaffe kan jeg anbefale Mazariner med rabarber. Har du ikke rabarber i fryseren, fås de på frost i Irma. Alternativ kan du i stedet anvende andre frosne optøede bær som fx stikkelbær.
Meget af det mad jeg har nævnt her kan tilberedes i forvejen, og det hele smager godt sammen.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Lone