For et par måneder siden fik jeg opskriften, på en af de bedste mazarinkager jeg nogensinde har smagt. Opskriften, som jeg skulle bruge til en artikel til Boligliv, fik jeg af Adam Aamann, som er indehaver af smørrebrødsrestaurant Aamanns på Østerbro i København, og siden jeg bagte kagen første gang, har jeg drømt om, at få flere af den slags kageoplevelser.
Hvis du nogensinde har besøgt Aamanns i København, så ved du, at de laver noget af byens bedste, mest moderne og velsmagende smørrebrød. Men på Aamanns bager de altså også en af byens bedste mazarinkager. En kage som af gode grunde er meget efterspurgt blandt stamgæsterne, og som derfor tit optræder på menuen.
Kagen, som smager af marcipan, har en uimodståelig klæg konsistens, og den kan slet ikke sammenlignes med de mazarinkager, du kan købe hos bageren. Den er langt langt bedre.
På Aamanns serverer de kagen med drænet tykmælk og appelsinsirup, som den perfekte dessert efter en god frokost. Jeg serverer gerne kagen uden appelsinsirup, og har jeg for travlt til at dræne tykmælk, så får vi creme fraiche til i stedet. Kagen er stadig fuldstændig uimodståelig… især på en kold, våd og blæsende januardag.
Mazarinkage med tykmælkscreme og appelsinsirup
Opskrift af Adam Aamann, styling Lone Kjær Foto Columbus Leth
ca. 16 stk.
5 dl tykmælk
Mazarin:
250 g marcipan
250 g sukker
250 g tempereret økologisk smør
50 g økologisk hvedemel
5 hele økologiske æg
lidt flormelis til drys
Appelsinsirup:
skal og saft af 2 store appelsiner
4 nelliker
2 kanelstænger
2 kardemommekapsler
1 stjerneanis
1 dl sukker
Dræn tykmælken natten over i køleskabet i en sigte med et klæde.
Sirup: Kom alle ingredienser i en gryde og kog sammen i ca. 15 min. til konsistensen tykner. Tag gryden af varmen og lad siruppen stå og trække natten over. Sigt krydderierne fra.
Vend 3/4 af siruppen i tykmælken. Gem resten til pynt.
Tænd ovnen på 170 grader.
Skær marcipan i skiver og rør den sammen med sukker, mel og tempereret smør. Rør æggene i dejen et af gangen.
Fordel dejen i en ildfast form ca. 25 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 20 – 25 min. til den er let gylden. Afkøl kagen før den skæres ud. Drys kagen med sigtet flormelis og server med tykmælkscreme og appelsinsirup.
Annette
jan 5, 2012 -
Hej Lone!
Waugh,hvor lyder denne kage lækker,jeg vil lave den her til weekenden.Har endnu tilgode at smage Adams lækre smørrebrød,det må der rettes op på snarest.Det er skønt når nogle fornyer de gamle klassikere uden at gå på kompromis med velsmag.
Godt nytår Lone,jeg glæder mig til at følge din blog det kommende år.
Lone Kjær
jan 5, 2012 -
Hej Annette,
Du kan glæde dig til Aamanns. Og til kagen… som i øvrigt holder sig fint i flere dage efter den er bagt. Så skal du have gæster kan den sagtens bages dagen før.
Kh Lone
Gitte
jan 5, 2012 -
Jeg bagte denne lækre kage til nogle gæster før jul. Vi fik den som dessert efter en lækker hovedret. Jeg havde drænet tykmælk og lavet appelsinsirup, det blev rigtig lækkert. Kagen var lidt stor til vores mætte maver, så resten røg i fryseren – det kan den også tåle!
Dorte
jan 8, 2012 -
Ser lækkert ud, den skal prøves – tak :)
Dorthe
feb 15, 2013 -
Først og fremmest tak for en virkelig skøn og inspirerende blog!
Jeg har bagt Aamanns mazarinsucces i dag. Jeg har aldrig bagt mazarin før, men da kagen stadig var meget løs efter 25 min. endte bagetiden oppe på ca. 40 min.
Vi glæder os meget til at sætte tænderne i den til aften med chokoladesmørcremen fra kartoffelmazarinen :)
Lone Kjær
feb 15, 2013 -
Tak Dorte… Jeg er spændt på at høre om kagen blev vellykket. Aamanns mazarin skal være meget klæg og føles derfor også meget ubagt, når den tages ud af ovnen. Jeg er sikker på, at den er fantastisk med chokoladesmørcreme.