Der er grønne glæder og i det hele taget masser af farve på hverdagsmaden i det seneste nummer af Boligliv. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer sætter jeg lidt ekstra kulør på maden her i januar. Resultatet er 4 farvestrålende måltider, som helt sikkert kan få humørbarometeret til at stige hos de fleste på sådan en grå januardag.
Den grønne salat består primært af rosenkål og kogte korn. Hvis du deler rosenkål i blade – som jeg har gjort på billedet – så bliver kålen utrolig appetitlig og meget delikat. Det kræver selvfølgelig lidt tid og tålmodighed, så hvis du ikke er til den slags pillearbejde, skal du istedet dampe de hele rosenkål, til de er næsten møre, det tager 3 – 5 minutter, og efterfølgende snitte dem fint.
Jeg servere salaten som tilbehør til fx stegt laks, kylling eller en hakkebøf.
Rosenkålssalat med korn, æble og kapersvinaigrette
Af Lone Kjær Foto Henrik Freek Christensen
Tilbehør til 4 personer
100 g korn fx perlespelt, perlebyg eller lign.
500 g rosenkål
2 grønne æbler fx Granny Smith
1 bakke karse
Kapersvinaigrette:
1 spsk æbleeddike
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 tsk grovkornet sennep
1 tsk flydende honning
1 spsk kapers
Skyl og kog kornene som angivet på emballagen. Del rosenkålen i blade. Damp rosenkålsbladene i 1 min. i så lidt vand som muligt. Afdryp bladene. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
Vend korn med rosenkål, æbler og karse.
Rør eddike med olivenolie, sennep, honning og kapers. Vend vinaigretten i salaten og server.
Pernille
jan 11, 2012 -
Så smukt – så smukt
Lone Kjær
jan 11, 2012 -
Tak Pernille. Og salaten er ikke kun smuk. Den smager mindst lige så godt, som den ser ud!
Charlotte
apr 17, 2013 -
Wow hvor ser det lækkert ud!! Jeg må have fat i det blad på en eller anden måde :)
Forresten så har min søster og jeg opstarter en blog hvor vi skriver om mad i flotte farver, tøj i flotte mønstre og sjove og fine dimser og møbler til indretningen. Håber du vil kigge forbi på http://www.colorfulfunliving.blogspot.dk :)
Hilsen Charlotte
Lone Kjær
apr 18, 2013 -
Tak Charlotte.