Så er det igen hverdag, og det får mig til at tænke på nogle af de små madglæder, vi har i det daglige. Her i familien er en af dem de her myslistykker, som er den ultimative madpakke- eftermiddagssnack til børn, sulte teenagere og voksne. De forener nemlig trangen til noget sødt og lækkert med noget som mætter og som også er lidt sundt.
Tit bager jeg myslistykkerne sammen med mine børn. Ingredienserne er rimelige simple og noget vi altid har i køkkenskufferne, og fra vi begynder, til vi kan sætte tænderne i de her knasende sprøde myslistykker, går der sjældent mere end en time. Men så snyder vi også lidt, for vi smager på dem, inden de er helt afkølet…
Myslistykker de luxe
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt
ca. 9 stk.
50 g sukker
2 spsk. mørk sirup
50 g smør
100 g havregryn
50 g blandede nødder fx mandler, hasselnødder og valnødder
25 g græskarkerner
25 g tørrede abrikoser
25 g tørrede figner
Tænd ovnen på 160 grader.
Kom sukker, sirup og smør i en lille gryde og kog op ved svag varme.
Tilsæt havregryn, nødder, kerner og tørrede frugter skåret i mindre stykker. Tag gryden af varmen og rør godt rundt.
Fordel massen i en lille ildfast form ca. 10 x 20 cm foret med bagepapir. Glat overfladen og bag i ca. 30 min. Afkøl før den skæres i mindre stykker.
Opbevares myslistykkerne i en beholder med låg holder de sig fint i flere dage.
Newyorkerbyheart
feb 22, 2011 -
De ser vel nok lækre ud – og det er altid dejligt med lidt sødt til at slutte madpakken af på :-)
KH
Birthe
Anette
feb 26, 2011 -
de ser fabelagtige ud. Lone, jeg lavede den der fine, fine grønkålsrissoto og den var virkelig toppen. Også for børnene. Kan man egentlig varme noget op med grønkål i? Er det som spinat-fælden? kh Anette
Lone Kjær
mar 1, 2011 -
Det er lidt med grønkål som med spinat. Du skal sørge for, at retten med grønkål bliver hurtigt kølet ned efter tilberedning. Og når retten skal genopvarmes, så er det vigtigt at den varmes rigtig godt igennem – SÅ DEN ER RYGENDE VARM – for at evt. jordbakterier bliver dræbt. Kh Lone
Helle
mar 18, 2011 -
De var så lækre! Havde egentlig bagt en portion til mine studiekammerater som lidt ekstra energi til en lang studiedag… men de kom aldrig så langt! Så de må nyde godt af dem en anden god gang.