Madpakkesnack

Så er det igen hverdag, og det får mig til at tænke på nogle af de små madglæder, vi har i det daglige. Her i familien er en af dem de her myslistykker, som er den ultimative madpakke- eftermiddagssnack til børn, sulte teenagere og voksne. De forener nemlig trangen til noget sødt og lækkert med noget som mætter og som også er lidt sundt.

Tit bager jeg myslistykkerne sammen med mine børn. Ingredienserne er rimelige simple og noget vi altid har i køkkenskufferne, og fra vi begynder, til vi kan sætte tænderne i de her knasende sprøde myslistykker, går der sjældent mere end en time. Men så snyder vi også lidt, for vi smager på dem, inden de er helt afkølet…


Myslistykker de luxe
Af Lone Kjær Foto Tia Borgsmidt

ca. 9 stk.

50 g sukker
2 spsk. mørk sirup
50 g smør
100 g havregryn
50 g blandede nødder fx mandler, hasselnødder og valnødder
25 g græskarkerner
25 g tørrede abrikoser
25 g tørrede figner

Tænd ovnen på 160 grader.
Kom sukker, sirup og smør i en lille gryde og kog op ved svag varme.
Tilsæt havregryn, nødder, kerner og tørrede frugter skåret i mindre stykker. Tag gryden af varmen og rør godt rundt.
Fordel massen i en lille ildfast form ca. 10 x 20 cm foret med bagepapir. Glat overfladen og bag i ca. 30 min. Afkøl før den skæres i mindre stykker.

Opbevares myslistykkerne i en beholder med låg holder de sig fint i flere dage.

Print Friendly