Pasta er forståeligt nok meget populært. Det er både hurtigt og nemt at tilberede, smager fantastisk og kan varieres uendeligt.
Tag nu fx en lasagne, som kan laves i rigtig mange forskellige udgaver. Her i familien har vi tre vidt forskellige lasagner på repertoiret. Den ene er næsten helt klassisk med hakket oksekød og bechamelsauce, den anden er med laks og spinat, og så er der den tredje, som er en vegetarlasagne med masser af grøntsager og to slags ost. I øjeblikket er det min favorit.
Lasagnen indeholder to forskellige oste, og selvom min yngste på fire påstår, at han ikke kan lide ost, så spiser han alligevel lasagnen med stor appetit. Den laves på friske lasagneplader – gerne af fuldkorn – og indeholder mange grøntsager. Faktisk så mange, at jeg hverken savner fisk eller kød, og tanken om at lasagnen indeholder 1300 g grøntsager, gør mig glad helt ned i maven.
Lasagne med grønt og to slags ost (VEGE)
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
4 personer
1 aubergine
3 peberfrugter
1 squash
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater
2 tsk. oregano
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. brun farin
salt og peber
250 g friske lasagneplader – gerne fuldkorn
250 g ricotta
250 g mozarella
Tilbehør:
sprød grøn salat
Skær auberginer, squash og peberfrugt i mundrette stykker. Varm olien i en stor gryde og rist presset hvidløg, aubergine, squash og peberfrugter et kort øjeblik. Tilsæt flåede hakkede tomater og krydr med oregano. Tilsæt eddike og sukker og lad simre uden låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Fordel lagvis lasagneplader, grøntsager og de to slags ost i et smurt ovnfadt fad. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 20 min. Server med sprød salat.
Randi
mar 8, 2011 -
Hej Lone,
Tak for din opskrift om grøntsagslasagne. Jeg vil rigtig gerne prøve opskriften, men vi er ikke så glade for varme auberginer og squash. Har du et forslag til hvilke andre grøntsager, der vil smage godt i lasagnen?
På forhånd tak,
Randi
Lone Kjær
mar 8, 2011 -
Kære Randi, Du kan fx sagtens bruge grønkål – fintsnittet – eller hvidkål i stedet for squash og aubergine. Alternativt kan du bruge spinat – som altid er godt sammen med peberfrugter – og gerne tilsat gulerødder, og evt. grønne asparges, når det bliver sæson. Hvis du erstatter både squash og aubergine, skal du regne med at bruge ca. 500 g andre rå grøntsager. Rigtig god fornøjelse. Kh Lone
Newyorkerbyheart
mar 8, 2011 -
Uhm, hvor ser den lækker ud – jeg er en stor fan af grøntsagslasagne :-)
Kh
Birthe
Lone Kjær
mar 8, 2011 -
Kære Birthe, Den er rigtig lækker og fortjener klart at blive afprøvet. Kh Lone
EVA
mar 8, 2011 -
HEJ LONE
VIL GERNE PRØVE AT LAVE DEN SIKKERT RIGTIG LÆKKER LASAGNE, KUNNE DU SIGE MIG HVOR JEG FINDER FRISKE L.PLADER ? OG HVAD ER RICOTTA ?
MVH EVA
Lone Kjær
mar 8, 2011 -
Hej Eva, Friske lasagneplader – også fuldkorn – fås fra Pastella. De forhandles i velassorterede supermarkeder. Der er dog ikke altid, at de har fuldkornsudgaven. Ricotta er et italiensk mælkeprodukt, men fordi det er baseret på vallen efter osteproduktion, omtales det tit som ost. Det er lidt grynet i konsistensen, har et lavt fedtindhold og smager rigtig godt i lasagnen. Det fås også i velassorterede supermarkeder som fx Kvickly, Føtes og Superbest. Kh Lone
Erland
mar 8, 2011 -
Lyder lækkert. Jeg laver selv mine lasagne plader – men må indrømme (rød i hovedet) at jeg ALDRIG har brugt andet end kød. Måske kune denne opskrift lave om på dette.
Indisk vegetar køkken har jeg dyrket en del. Men KØD…jeg er jo en mand.
Inspirerende !!
Erland
Rikke
apr 10, 2011 -
Hej Lone.
Er det muligt at bruge tørrede lasagneplader, og evt. hytteost i stedet for ricotta?
Mvh. Rikke
Lone Kjær
apr 11, 2011 -
Kære Rikke,
Du kan sagtens bruge tørrede lasagneplader, men så skal lasagnen muligvis bage lidt længere tid. Du kan sagtens bruge hytteost i stedet for ricotta.
Jeg serverer gerne en sprød grøn salat til lasagnen fx romaine eller hjertesalat vendt med en god vinaigrette. Alternativt er jeg vild med dampede grønne bønner ligeledes vendt med en vinaigrette.
God fornøjelse… Kh Lone
Rikke
apr 10, 2011 -
Hej Igen.
Har du forresten et godt forslag til en salat til? :)
byrgiel@mail.dk
maj 2, 2011 -
Man kan sagtens anvende de tørrede plader, hvis man lægger dem i en skål med vand nogle minutter inden man samler lasagnen.