Blandt mine mange favoritopskrifter fra det italienske køkken er cannelloni… pastarør som fyldes med kød og eller grøntsager, for efterfølgende at gratineres med ost eller ostesauce. Faktisk er min svaghed for cannelloni så stor, at de ofte står på menuen herhjemme og gerne i forskellige udgaver.
Opskriften på de cannelloni som du ser på billedet, har jeg udviklet til Hjerteforeningen. Det betyder at retten er hjertevenlig med en fedtenergiprocent under 30 og en begrænset mængde af det ‘farlige’ mættede fedt.
Retten, som jeg tilbereder den, er et rigtig godt eksempel på, at sundhed og velsmag godt kan gå hånd i hånd, for selvom den indholder mindre ost (sammenligner du med andre tilsvarende opskrifter) og jeg laver en bechamel uden smør og opbagning, er smagen stadig uforglemmelig.
Jeg foretrækker at bruge friske lagsagneplader (gerne med fuldkorn), som jeg skærer ud, fylder og ruller. Pastarørerne toppes efterfølgende med spinatbechamel og ost inden de gratineres i ovnen. Som tilbehør til cannelloni serverer jeg en sprød spidskålssalat vendt med vinaigrette, men senere på sommeren når tomaterne virkelig smager af noget, foretrækker jeg en tomatsalat med hakket løg, masser af frisk basilikum og lidt oliven.
Cannelloni med frisk spinat og okse
Af Lone Kjær Foto Maria P.
4 personer
1 løg
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød max 8% fedt
1 dl tomatpure
1 dåse cherrytomater eller flåede hakkede tomater
1 tsk oregano
salt og peber
Spinatbechamel:
200 g babyspinat
4 dl letmælk
1 spsk hvedemel
revet muskatnød
salt og peber
400 g friske lasagneplader, gerne fuldkorn
75 g reven mozarellaost til gratinering
Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg og og pres hvidløg. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Tilsæt tomatpure og cherrytomater og vend rundt i kødet. Lad kødet simre ca. 5 min. under låg. Krydr med oregano og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen.
Skyl og slyng spinaten fri for vand. Varm 3 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning og rør den i mælken under omrøring. Kog saucen i 2 min. og tilsæt skyllet afdryppet spinat. Lad spinaten falde sammen i saucen, før der smages til med revet muskatnød, salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader.
Skær forsigtigt de friske lasagneplader ud i 8 stykker. Fordel lidt oksekødsfyld på midten af hvert stykke. Rul forsigtigt pastaen sammen og læg de fyldte cannelloni side om side i et smurt ovnfast fad. Dæk med spinatbechamel. Drys med reven ost og bag i ca. 15 min. til osten gratinerer.
Newyorkerbyheart
maj 26, 2011 -
Cannelloni kan også ALTID friste mig – i alle udgaver :-)
KH
Birthe
EVA
maj 26, 2011 -
HEJ LONE, DET LYDER SOM DET ER NOGET DER SKAL PRØVES, DE FRISKE LASAGNE P. HVOR KAN MAN KØBE DEM ? TAK FOR DINE SKØNNE OPSKRIFTER SOM ER SÅ DEJLIGE FORDI DE ER SÅ SUNDE. MVH EVA
Lone Kjær
maj 27, 2011 -
Hej Eva,
Jeg køber friske lasagne plader i bl.a. Kvickly, hvor de også har dem med fuldkorn. Af og til har jeg været heldig at finde dem i Netto.
Kh Lone
Lene
maj 31, 2011 -
Hej,
Denne ret er på nul komma nul nul dut kommet ind, som en af børnenes absolut favoritretter (to piger på hhv 1½ og 4 år) samt mandes, der ellers var eget skeptisk overfor især spinat og bechamelsauce…Jeg troede at retten vil strækker sig til to dage, da jeg gik i krig med den, men NIX spiste alle sammen helt vildt – Det var SÅ lækkert – og det var der stor enighed om – så den kan varmt anbefales til både store stærke mænd og frække børn!
PS! Jeg tvistede retten en anelse, jeg rev et par gulerødder og kom i sammen med oksekødet, endvidere kogte jeg et par frisk oregano kviste med i kødsaucen – MUMS siger jeg bare:-) PPS Jeg fandt friske fuldkornslasagneplader i Netto (Levevis). Lone, jeg ( og min familie) er meget taknemmelige for dine opskrifter, det hjælper virkelig med at blive ved med at serverer nye og spændende retter:-) \\\Lene
Lone Kjær
jun 2, 2011 -
Kære Lene,
Hvor er jeg glad for at høre, at mine opskrifter bliver brugt… og at maden bliver spist med stor appetit af både store som små!
Kh Lone
Laila
jun 18, 2011 -
Hej Lone
Jeg er lige faldet over din hjemmeside – da jeg søgte på jordbærkage. Den skal absolut prøves af imorgen. Da vi elsker italiensk mad her i huset hoppede jeg lige ind på denne opskrift og vil have den prøvet af. Går det at bruge frossen spinat frem for frisk? Jeg elsker at lave mad fra bunden og glæder mig til køkkenhaven begynder at levere ingredienserne – jordbær myldrer frem.
Kh Laila – zoneterapeut og madøre
Lone Kjær
jun 20, 2011 -
Kære Laila, Jeg håber at jordbærkagen lykkedes… Mht. cannelloni, så kan du godt bruge frossen helbladet spinat i stedet for frisk spinat. Du bør optø spinaten i en lille gryde og vride den godt fri for vand, inden den tilsættes bechamelen. Ellers bliver saucen for tynd. God fornøjelse. Kh Lone