Iste a la Kusmi

I sidste uge tilbragte jeg to dage i Paris, hvor jeg besøge det franske tehus Kusmi og firmaets økologiske lillesøster LØV organic.

Som tedrikker og stor Kusmi-fan var det en oplevelse for mig at møde Kusmis ejer, Sylvain Orebi, og i det hele taget høre historien om det franske tehus, der i 1867 blev stiftet af russeren Pavel Kousmichoff. Kusmi te blev en succes allerede dengang – først i St-Petersburg, siden i Paris, Berlin og New York – og i dag sælges Kusmi te i mere end 20 lande.

Kendetegnene ved Kusmi te er ikke kun de smukke tedåser, men den høje standard af kvalitetste fra bl.a. Kina, Indien og Srilanka, som firmaet har en fantastisk evne til at kombinere med interessante smage, så de udvikler nye spændende teblends, der følger tidens trend.

En anden stor oplevelse på turen var et inspirerende mad- og cocktailkursus, som jeg havde fornøjelsen at deltage i. Her lavede vi bl.a. mad med te, hvilket var en utrolig spændende gastronomisk oplevelse.
Samme aften lærte jeg at lave de skønneste cocktails med Kusmi te. Det var noget mere avanceret og desværre ikke helt så nemt at gøre efter hjemme i eget køkken. Men næsten endnu bedre, så fik jeg en af hemmelighederne bag en hurtig læskende iste til en varm sommerdag. Den kan anbefales, så derfor får du opskriften længere nede.

Senere på året kan du læse mere om mit besøg hos Kusmi i magasinet Smag & Behag. Når det præcise tidspunkt ligger fast, skriver jeg om det på bloggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iste a la Kusmi

Bryg 1 liter af din favorit te og afkøl teen i køleskabet. Jeg bruger min Kusmi favorit Imperial Label, som er grøn Sencha te med orange, vanilje, lakridsrod, havtorn og kanel – en blanding som også fungere rigtig godt som iste. Alternativt kan jeg anbefale den økologiske LØV te ‘LØV is good’ som er en krydret teblanding af anis, fennikel, lakridsrod, kardemomme, kanel, ingefær, peber og nellike.

Skær 1/2 citron og 1/2 rød grapefrugt i kvarte og kom frugten i en kande sammen med 4 tsk. rørsukker. Mos frugterne godt, så saften presses ud. Lad frugten blive i kanden. Tilsæt den afkølede te og masser af knust is og server straks.

Hvis du gerne vil besøge et af Kusmis tehuse, så klik her og se hvor du finder den nærmeste Kusmi-shop.

 

 

 

Print Friendly