Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg lavede de her smukke Sarah Bernhardt kager til en konfektsag til Boligliv, og nu julen nærmer sig, skal jeg snart lave dem igen.
Sarah Bernhardt består af en sprød makronbund, en luftig chokoladeganache og et tykt lag mørk chokoladeovertræk. Jeg bager ikke makronerne selv, men køber marcipanmakroner i Irma. De er en anelse større end almindelige makroner og er smagsmæssigt det tætteste, man kommer en hjemmebagt makron. Ganachen bliver naturligvis bedst, hvis du bruger en god mørk chokolade, og for at få lidt mere knas tilsætter jeg smuttede hakkede mandler. Når kagerne er overtrukket med mørk chokolade, pyntes de med hvid chokolade, så de bliver ekstra fine.
Sarah Bernhard med mandelganache
Af Lone Kjær Foto Columbus Leth
20 store kager eller 40 små
20 marcipanmakroner (fås i velassorterede supermarkeder) eller 40 almindelig makroner
Mandelganache:
75 g mandler
200 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde
Overtræk:
100 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Hak chokoladen.
Kom fløden i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør i chokoladen til den er smeltet. Vend hakkede mandler i cremen og stil den køligt i min. 3 timer – gerne natten over.
Pisk mandelganachen luftig. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt på makronerne i små toppe. Stil makronerne i køleskabet i ca. 30 min.
Temperer chokoladen. Tag kagerne ud af køleskabet og dyp dem i chokoladen.
Smelt den hvide chokolade. Pynt Sarah Bernhard kagerne med den hvide chokolade og lad dem størkne. Opbevar kagerne i køleskabet.
Birgit
nov 29, 2012 -
Hej Lone
Sikke en dejlig blog jeg lige fandt her… Sarabernhardt ser dejlige ud. jeg laver den slanke udgave. smører Marabou smøreost med 15 % ost på markronerne i stedet… og dypper i chokolade. De smager også dejligt.
Du har en fin E-bog. Kan man downloade den, eller kan man kun læse den her på bloggen?
Lone Kjær
nov 29, 2012 -
Velkommen her på bloggen Birgit.
Det lyder som en spændende udgave af Sarah Bernhardt, du har udviklet.
Du kan downloade e-bogen, hvis du først klikker på teksten under e-bogen, og dernæst på det lille ikon øverst i højre hjørne. God fornøjelse.
Bedste hilsner
Lone
EVA
nov 24, 2015 -
Hej Lone
Nu nærmer julen sig , og jeg er ved at se lidt på din dejlige blog. har lige et spørgsmål mht til disse skønne kager,
kan de fryses. på forhånd tak og rigtig god jul til dig og din familie.
mvh. Eva Amstrup
Lone Kjær
nov 25, 2015 -
Hej Eva,
Tusind tak Eva… og i lige måde. Det er en skøn tid, vi går i møde, og det er dejligt at planlægge julebagningen i god tid:-)
Jeg har aldrig haft kagerne i fryseren, da jeg plejer at opbevare dem på køl. Der får de sjældent lov til at stå ret længe, da vi spiser dem i løbet af nogle dage:-)
Kh Lone